15. OLIMPIJADA OSNOVNIH ŠKOLA LABINŠTINE

Podijeljene prve medalje u krosu, ove godine prvi puta i ženski futsal

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić/Glas Istre)

(Snimio Branko Biočić/Glas Istre)


Danas je natjecanjem u krosu počela 15. po redu Olimpijada osnovnih škola Labinštine, ove godine u nešto ranijem terminu jer se neka županijska prvenstva održavaju u drugoj polovici listopada, pa se moraju dobiti sudionici sa područja Labinštine.

Natjecanje u krosu kao prva disciplina održano je u Parku skulptura na Dubrovi a po lijepom i ugodnom vremenu sudjelovali su učenici svih šest osnovnih škola Labinštine. U konkurenciji petih i šestih razreda ekipni pobjednik u ženskoj konkurenciji bila je OŠ M.Vlačić Labina a najbrža pojedinačno Marcelle Sophie Sašek iz OŠ Ivan Batelić Raša. Kod dječaka ekipno je pobijedila OŠ I.L.Ribar Labin a pojedinačno Tomas Sinožić iz OŠ.V. Nazor Potpićan.

U konkurenciji sedmih i osmih razreda kod djevojčica ekipno je najbolja bila OŠ I.Ribar Labin a pojedinačno Amber Dobrić iz te škole. U konkurenciji dječaka ekipno je najbolja bila OŠ. M. Vlači a pojedinačno Mario Miletić iz OŠ I.L. Ribar. Ekipni pobjednici stekli su pravo nastupa na županijskom prvenstvu koje će se održati idući tjedan. U listopadu će se još održati natjecanja u atletici za starije i mlađe razrede. Atletika za starije na rasporedu je u četvrtak 19. listopada, a za mlađe posljednji tjedan u listopadu, prije jesenskih praznika.

Ostala natjecanja održati će se tijekom studenog i prosinca, a termini će biti određeni naknadno, u dogovoru sa profesorima tjelesnog odgoja. Ove godine po prvi puta održati će se i natjecanje u malom nogometu (futsalu) za djevojke. Popis sportova na 15. Olimpijadi su futsal za dječake i djevojke, rukomet dječaci i djevojke, košarka dječaci, odbojka djevojke, stolni tenis dječaci i djevojke, atletika dječaci i djevojke, kros dječaci i djevojke, te atletika za mlađe razrede. Olimpijada se održava pod pokroviteljstvom Grada Labina i Općina Raša, Sveta Nedelja, Kršan i Pićan, te Sportske zajednice Istarske županije i Hrvatskog Olimpijskog Odbora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter