ŽRK RUDAR

Primarni cilj je osigurati ostanak

| Autor: Branko Biočić
Rukometašice Rudara (Osobna arhiva)

Rukometašice Rudara (Osobna arhiva)


Na čelu novog ženskog rukometnog prvoligaša Rudara iz Labina, nakon ispadanja Umaga, jedinog iz Istre nalazi se mladi labinski arhitekt Igor Miletić, rođen1980 u Puli, zaposlen u arhitektonskom uredu Studio92 iz Labina. Razgovor s Igorom počeli smo pogledom unatrag, osvrtom na vrlu uspješnu sezonu u kojoj je nova generacija labudica nakon 41 godine izborila povratak u elitni rang ženskog rukometa.

Igrački kadar

- Na početku našeg mandata, prije četiri godine, ustanovili smo da imamo vrlo dobru bazu u igračkom kadru pa smo si postavili cilj da pokušamo vratiti "labudice" u Prvu ligu i što nam je u konačnici uspjelo. Igračice su pod vodstvom trenera Datosa u 22 kola ostvarile i toliko pobjeda, u Kupu Hrvatske došli smo do osmine finala gdje smo nespretno i nesretno ispali nakon sedmeraca od ekipe Koke iz Varaždina, tako da prošlu sezonu možemo ocijeniti i više nego uspješnom, rekli bi da je prošla sezona bila povijesna - kaže predsjednik kluba Igor Miletić.

Za taj je uspjeh klub nagrađen godišnjom nagradom Grada Labina, a dodjeli na svečanoj sjednici u povodu Dana Grada Labina sredinom kolovoza nazočile su igračice i vodstvo kluba.

- Što se tiče igračkog kadra za ovu novu sezonu, na vanjskoj poziciji pojačali smo se sa Anom Jajčević koja se vratila u matični klub iz Umaga. Iz Sinja nam je došla golmanica Ana Ugrin, a na ljevom krilu pojačali smo se sa Karlom Šegotom koja je stigla iz redova Liburnija-Opatija. Iako smo nastojali zadržati sve igračice koje su doprinijele ovom povijesnom uspjehu, ostali smo bez naše Alke Milete koja odlazi na studij u Zagreb te joj ovim putem želimo svu sreću i što uspješniju studentsku karijeru. Također, smo ostali bez golmanice Andreje Pavić koja neće biti s nama prvi dio sezone radi poslovnih obaveza, ali se nadamo da će nam se naknadno priključiti - govori predsjednik labinskih rukometašica.

Da li je klub kadrovski, financijski i organizacijski spreman za Prvu ligu, koje su ambicije kluba?

Potpora navijača

- Od završetka prošle sezone radimo maksimalno na svim poljima da zadovoljimo sve kriterije koji se od nas očekuju narednoj sezoni. Uz postojeće sponzore, koji nas prate zadnjih par sezona i kojima smo izuzetno zahvalni, nastojimo privući i nove te vjerujemo da ćemo uskoro moći kompletno zatvoriti financijsku konstrukciju. Uprava kluba je za sada ostala ista, ali kako su pred nama novi izazovi i tu se nadamo uskoro "pojačanjima". Kao novi prvoligaš primarni cilj nam je osigurati opstanak u ligi te uz postojeći igrački kadar mislim da ćemo to i ostvariti - nada se Igor Miletić.

Predsjednik ŽRK Rudar očekuje i punu labinsku dvoranu te veliku potporu navijača na svim domaćim utakmicama. Prvenstvo počinje 9. rujna. Prvo kolo Rudar je trebao biti domaćin Sinju, međutim odustao je od Prve lige tako da su Labinjanke u prvom kolu slobodne,a sedam dana kasnije putuje u Koprivnicu gdje u drugom kolu igraju protiv Podravke.

Pripreme su počele 31. srpnja, trener Datos je jako zadovoljan kako teku pripreme. igračice treniraju svaki dan i vidi se da su prvoligaški izazov shvatile ozbiljno te se u klubu nadaju da će ih zaobići ozljede i da će sve igračice koje su u kadru biti spremni za prvenstvo. Ovoga vikenda Rudar je u Labinu odigrao dvije zatvorene trening utakmice i uvjerljivo porazio Umag i Opatiju, a sljedeći vikend gostuje u Crikvenici gdje će odigrati trokut turnir protiv domaćina Murvice i Zameta. Bit će to ujedno i generalka pred novo prvenstvo u elitnom razredu hrvatskog ženskog rukometa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter