Općina Sveta Nedjelja slavi 30. rođendan

Svečana sjednica, folkor, izložba gljiva, boćanje i bogat zabavni program

| Autor: Branko Biočić
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Općina Sveta Nedelja proslavit će u ponedjeljak svoj Dan poznat kao tradicionalni "16. Otobra", a ove godine i 30. obljetnicu postojanja općine. Stoga će ovogodišnje slavlje biti posebno svečano, a počet će već u subotu boćarskim turnirom parova. U 20 sati u šatoru na igralištu OŠ "Vitomir Širola Pajo" nastupiti će folklorne skupine Mendula, KUD "Ivan Fonović Zlatela", KUD Đulistan i Klapa Labin, a zabavu će se pobrinuti Top of the Pops, Mauro Staraj i La Banda.

U nedjelju će u hodniku škole biti organizirana tradicionalna izložba gljiva, a organizator je Društvo gljivara Labinšćine Martinčica. Ponedjeljak je rezerviran za Samonj, sajmeni dan. U 10 sati bit će održano misno slavlje u crkvi Presvetog Trojstva, a zatim u Društvenom Domu "Poldrugo Valentin" svečana sjednica Općinskog Vijeća na kojoj će biti podijeljena općinska priznanja. Usto, najavljena je premijera glazbenog spota Bruna Krajcara "Dvo po dvo" koji je snimljen u vinarijama i agroturizmima Svete Nedelje.

U poslijepodnevnim satima je predviđena i tradicionalna marenda za žitelje Svete Nedelje te prezentacija lokalnih proizvoda uz Kvartet Istria. U slučaju lošeg vremena prezentacija će se održati u šatoru na igralištu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter