Osigurano dodatnih 146 tisuća eura godišnje

Grad Labin te općine Raša i Sveta Nedjelja potpisali sporazum o funkcionalnom spajanju dječjih vrtića

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


Grad Labin, općine Raša i Sveta Nedelja potpisali su Sporazum o uređenju međusobnih odnosa i zajedničkom organiziranju obavljanja djelatnosti predškolskog odgoja i obrazovanja. Riječ je o sporazumu kojim se ove tri jedinice lokalne samouprave i službeno prijavljuju na objavljeni javni poziv Ministarstva financija za dodjelu pomoći za dobrovoljno funkcionalno spajanje jedinica lokalne samouprave u zajedničkom organiziranju obavljanja djelatnosti predškolskog odgoja i obrazovanja.

Sporazum su potpisali gradonačelnik Valter Glavičić te načelnice Glorija Paliska i Irene Franković, a potpisom na navedeni dokument planira se osigurati dodatnih oko 730 tisuća eura kroz pet godina za ustanovu Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac koje bi se utrošilo na poboljšanje materijalnih uvjeta zaposlenika vrtića i uvjeta boravka djece.

(Snimio Branko Biočić)Potpisnici sporazuma Irene Franković, Valter Glavičić i Glorija Paliska (Snimio Branko Biočić)

-Današnjim potpisom ovog sporazuma dodatno osnažujemo našu suradnju na polju brige o našim najmlađima. Funkcionalno spajanje i sporazum koji smo potpisali omogućuje nam da prijavom na ovaj poziv osiguramo značajna dodatna sredstva za naš vrtić, a s obzirom da Ministarstvo u svom proračunu ima osigurana sredstava za ovakva zajednička djelovanja za iduće petogodišnje razdoblje, čvrsto sam uvjeren da će nas država nagraditi ovom velikom financijskom injekcijom koju zaslužujemo mudrom odlukom o zajedničkom funkcioniranju ustanove.

Na taj način osigurat ćemo bolje materijalne uvjete zaposlenicima i poboljšati uvjete boravka za našu djecu, istaknuo je u ime potpisnika labinski gradonačelnik Valter Glavičić. Dječji vrtić "Pjerina Verbanac" već djeluje na području sve tri lokalne samouprave kroz svoja područna odjeljenja te Grad Labin i Općine Raša i Sveta Nedelja ovim Sporazumom dodatno osnažuju suradnju kojom djeci ali i djelatnicima vrtića osiguravanju bolje uvjete.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter