U PONEDJELJAK U PIĆNU

Tradicionalna fešta Rokova: Izložba, folklorna društva, sportska natjecanja i Koktelsi

| Autor: Branko Biočić
Pićan (Snimio Branko Biočić)

Pićan (Snimio Branko Biočić)


Općina Pićan i ove godine organizira pićansku tradicionalnu manifestaciju Rokova. Svake godine, 16. kolovoza obilježava se blagdan Sv. Roka, koji je ujedno i Dan Općine a pučkom feštom "Rokova" proslaviti će se dva dana ranije.

Pučka fešta se održava u ponedjeljak 14. kolovoza ispred ulaza u staru jezgru Pićna. Za djecu je organiziran zabavni program, uz napuhance i mađioničarsku predstavu. Moći će se pogledati zanimljiva izložba keramičkih rukotvorina Vesne Baćac, a nastupit će i kulturno-umjetnička društva Pazin i Ljiljani te Pićonske mažoretkinje. Cijeli program bit će začinjen zabavnim vodstvom Šajete.

Oni koji se žele okušati u sportskim vještinama organiziran je nogometni turnir za djecu i 10. tradicionalni cornhole turnir. Pobjednike očekuju bogate nagrade: prva nagrada je pršut, druga sir, treća pivo, a četvrta nagrada je boca vina. Za sudionike će biti osiguran obrok. Kotizacija iznosi 20 eura po paru.

Turnir će se održati na boćarskom igralištu u Pićnu na drvenim pločama s početkom u 17 sati. Do dugo u noć sve prisutne zabavljati će Šajeta, Koktelsi i DJ Nikola z Kukurini.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter