PIĆAN

ROKOVA 2022.: Bogat program - glavni zabavljači su Mejaši

Prije glavnog koncerta ispred ulaza u staru jezgru Pićna održat će se zabavni program za djecu, uz face painting i mađioničarsku predstavu. Prije njih će nastupiti nekoliko kulturno-umjetničkih društava i mažoretkinje te će biti proglašeni pobjednici književno-recitalnog natječaja na pićanskom dijalektu

| Autor: Branko BIOČIĆ
Fešta će biti na ulazu u staru jezgru Pićna

Fešta će biti na ulazu u staru jezgru Pićna


Općina Pićan i ove godine obilježava pićansku tradicionalnu manifestaciju Rokova uz potporu tvrtke Rockwool Adriatic. Tim je povodom Dean Močinić, načelnik Općine Pićan, podsjetio da se svake godine 16. kolovoza obilježava blagdan sv. Roka - dan općine kojeg pučkom feštom "Rokova" proslavljaju dva dana ranije, u nedjelju 14. kolovoza.

Rockwool slavi 15 godina

- To je dan kada pozivamo naše mještane i susjede iz okolnih općina i gradova da nam se pridruže u veselju. Ponovno smo pripremili bogat program za velike i male. Novost ove godine je da nam je suorganizator i partner na ovom događaju tvrtka Rockwool Adriatic koja je ujedno i najveća tvrtka na našem području te smo im zahvalni na iskazanoj potpori i suradnji koji su važni za napredak i dobrobit našega kraja, rekao je Močinić.

Aleks Fonović, direktor tvornice kamene vune Rockwool, pojasnio je da i tvornica ove godine slavi 15 godina.

- Nekima to možda neće zvučati puno, ali u ovih naših 15 godina u Općini Pićan puno toga se promijenilo nabolje, naša firma je rasla, postajala bolja, unaprijedili smo odnos s našim susjedima, kvalitetno surađujemo, iako u prošlosti nije uvijek bilo tako. Da bismo danas bili među najrespektabilnijim tvrtkama u Istri i Hrvatskoj puno smo ulagali i u samoj tvornici i u lokalnu zajednicu, a sve kako bismo svima osigurali bolje uvjete života i rada. Ova zajednička manifestacija potvrda je kvalitete naših odnosa i zbog toga smo jako zadovoljni, rekao je Fonović.

Predgrupa Lucky Band

Načelnik Močinić i direktor Fonović zajedno su pozvali sve ljude dobre volje na pučku feštu koja se održava u nedjelju 14. kolovoza ispred ulaza u staru jezgru Pićna. Za djecu je organiziran zabavni program, uz face painting i mađioničarsku predstavu. Prije njih će nastupiti nekoliko kulturno-umjetničkih društava i mažoretkinje te biti proglašeni pobjednici književno recitalnog natječaja na pićanskom dijalektu, a dugo u noć sve prisutne zabavljati će Mejaši, tamburaški sastav poznat po odličnim veselicama, dok će Lucky Band nastupiti kao predgrupa.

Za one koji se žele okušati u sportskim vještinama organiziran je corn holeturnir, tradicionalni turnir Rokove. Program počinje u 18 sati cornhole turnirom, nakon pola sata održavaju se Pićonski feroli i ferolići, u 20 sati mađioničarska predstava za djecu i roditelje te face painting, u 20.30 nastupaju Plesna udruga Kvarnera i Istre Opatija, Mažoretkinje Pićan, Folklorno društvo Pazin i KUD Slavonija, u 21.30 sati počinje zabavni program uz Mejaše i Lucky band.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter