SUDJELUJE VIŠE OD 1.500 JUDAŠA

Ministrica turizma i sporta na Judo festivalu u Poreču

| Autor: Glas Istre
Ministrica Nikolina Brnjac s Barbarom Matić, osvajačicom bronce s SP-a u Dohi

Ministrica Nikolina Brnjac s Barbarom Matić, osvajačicom bronce s SP-a u Dohi


Osmi Judo festival koji do 21. lipnja traje u Poreču i okupio je u Zelenoj laguni više od 1.500 judaša, članova njihovih obitelji, znanstvenika, trenera i sudaca, posjetila je ministrica turizma i sporta dr.sc. Nikolina Brnjac u pratnji suorganizatora, predsjednice i počasnog predsjednika Hrvatskog judo saveza dr.sc. Sande Čorak i Tomislava Čuljka te čelnike Europske judo unije dr.sc. Lászlá Tótha i Hrvoja Lindija.

Ministrica se u Olimpijskom trening kampu družila s izbornikom reprezentacije Vladimirom Preradovićem i trenerima Draganom Crnovom i Mateom Semizom te natjecateljima koje predvodi dvostruka svjetska prvakinja Barbara Matić.

- Sport je izuzetno važan promicatelj turizma, nema te reklame koja može nadoknaditi promociju Hrvatske kroz uspjehe naših sportašica i sportaša koje prate svi u svijetu. Pogledajmo samo posljednje Svjetsko prvenstvo u nogometu, sada Ligu nacija, to je nevjerojatna promidžba i zato Vlada nastoji i dalje ulagati u sport. Do sada je oko 25 milijuna eura vrijednosti uloženo u podržavanje velikih sportskih manifestacija i natjecanja, samo u ovoj godini oko šest milijuna eura, rekla je ministrica Brnjac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter