U povodu Europskog dana logopedije

Logopedi iz tri županije sastavili vodič svih ustanova na području Istre, Rijeke i Like

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO
Ilustracija (foto: Pexels)

Ilustracija (foto: Pexels)


Podružnica Zapad Hrvatskog logopedskog društva okuplja članove Istarske, Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije. Iako djeluje tek drugu godinu, izuzetno je aktivna u promicanju stručnog i znanstvenog rada logopeda na ovim prostorima.

Izvršni odbor Podružnice Zapad HLD-a čine magistrice logopedije, a to su predsjednica Martina Gregorina Tomac, dopredsjednica Neli Jakovčević-Metz i tajnica Ana Klemar. Produkt njihovog višemjesečnog rada je vodič nastao povodom Europskog dana logopedije koji je obilježen 6. ožujka. Osim informacija o područjima logopedske djelatnosti, vodič donosi i kraće opise stanja radi kojih bi trebalo potražiti pomoć ili savjet logopeda.

Sastavni dio vodiča je i adresar ustanova u Istarskoj, Primorsko-goranskoj i Ličko-senjskoj županiji u kojima rade logopedi, bez obzira jesu li u pitanju oni zaposleni u predškolskim i školskim ustanovama ili ustanovama koje se nalaze u sklopu socijalne skrbi i zdravstva, privatnih logopedskih kabineta ili nevladinih udruga i neprofitnih organizacija.

Članice stručnog odbora Podružnice Zapad napominju da je fluktuacija logopeda na radnim mjestima prilično velika. Navode da iz tog razloga postoji mogućnost da u adresaru dođe do promjene podataka koji su provjereni do početka veljače ove godine ističući pritom važnost njegova promicanja u javnosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter