NE STIŠAVAJU SE REAKCIJE

Načelnik Roman Carić smatra da je glasove za naljepši Advent mogao kupiti i netko tko je želio naškoditi Općini Kršan

| Autor: Branko BIOČIĆ, Ivor BALEN
Advent u Kršanu ipak nije pobijedio

Advent u Kršanu ipak nije pobijedio


Načelnik općine Kršan Roman Carić kaže da su mu teško pali događaji vezani za izbor najljepšeg adventa u Hrvatskoj. Podsjetimo, Kršan je pobijedio u konkurenciji općina sa oko 4.700 glasova (lajkova na Facebooku), ali onda je organizator, portal gradonačelnik.hr, ustanovio da je najmanje 500 glasova bilo lažnih.

Kršanu su ti glasovi oduzeti pa je titula za najljepši advent otišla Općini Velika, a istarskoj općini je ostao gorak okus.

Carić ističe da je nakon prespavane noći osjetio potrebu da se još jednom očituje široj javnosti jer je, kako kaže, situacija u nekim segmentima potpuno izmakla kontroli. Napomenimo da nije poznato tko je i na koji način "sredio" lažne glasove, mogao je to biti bilo tko i počinitelja je praktički nemoguće pronaći.

 Ogorčenost i ljutnja

-Prije svega, u utrku za Najljepši Advent ušli smo srcem i dušom, iskreno i u žaru htijenja da se naš trud, kao i trud cijele zajednice, ovjenča i jednom formalnom nacionalnom nagradom, koja, nažalost, nakon svega, više i nije toliko bitna. Nije više bitno jesmo li ostvarili 4.700 glasova, 3.200 ili 100. Bitno je da smo dali sve od sebe. I jesmo. Sporni "nepostojeći" glasovi s profila izvan Republike Hrvatske unijeli su sumnju u regularnost izbora, koji je do kraja bio "mrtva utrka" između dvije općine. Vrlo je važno da svi znaju da su, na kraju krajeva i prema riječima organizatora, ti navodno kupljeni glasovi mogli biti "kupljeni" od nekoga tko je želio napraviti upravo ovo sto se dogodilo - ogromnu štetu Općini Kršan i oduzeti nam pobjedu, kaže Carić.

Roman CarićRoman Carić

- Ono što najviše boli, ljudski ali i profesionalno, je paušalno, neutemeljeno, zlonamjerno, pretenciozno i potpuno neopravdano blaćenje općine Kršan, mene kao načelnika, moje obitelji, mojih najbližih suradnika, ali i cijele naše zajednice, prikazujući nas u javnosti epitetima ''ukrali'', ''lažirali'', ''prevarili'' i tako dalje. Naravno da poštujemo slobodu izražavanja u javnom prostoru i na društvenim mrežama, ali uz vođenje računa o odgovornosti za javno izgovorenu riječ. Pažljivo pratimo sve što se događa i prikupljamo sve elemente za poduzimanje pravnih radnji protiv svih onih koji su svojim postupcima nanijeli štetu Općini Kršan i našoj zajednici. U konstantnoj sam komunikaciji i s odgovornom osobom portala gradonačelnik.hr, koji je i provodio izbor, koji je u svojem obraćanju naveo kako apsolutno razumije našu ogorčenost i ljutnju, te kako je nastala situacija krajnje neugodna i za nas, ali i za njih, ističe Carić te citira službeno priopćenje navedenog portala, koje im je službeno dostavljeno.

Ponosan na učinjeno

 U tom priopćenju koordinator projekta Vjeran Stilinović i urednica Marija Pulić Drljača ističu da su uvjereni da se dalekoistočni glasovi ni na koji način ne mogu i ne smiju dovoditi u vezu s Carićem osobno, Općinom Kršan i Turističkom zajednicom Općine Kršan.

- Zasad je nemoguće utvrditi tko je angažirao botove, mogao je to učiniti bilo koji pojedinac ili skupina, zbog čijih je malicioznih namjera u konačnici najvećom žrtvom postala Općina Kršan, ističe se u priopćenju i dodaje da su čvrsto uvjereni da Kršan za ovu situaciju nije odgovoran.

Carić na koncu ističe da će učiniti sve da se velika nepravda svede na najmanju moguću mjeru kako bi njihov advent ostao u prelijepom sjećanju s obzirom na trud cijele lokalne i šire zajednice koja je uložila svoje vrijeme, trud, ljubav, ali i glasove.

- Ponosan sam na sve što smo učinili. U mojim smo očima pobjednici. I to nam nitko ne može oduzeti, zaključio je Carić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter