Najmagičniji advent u Istri

Najavljen trodnevni Advent u Starom gradu Kršanu "Merry Chersan"

Vrijeme adventa svima je vrijeme priprave za Božić, blagdan koji najviše naglašava zajedništvo i ljubav. Upravo je u tom duhu i osmišljen cijeli program ovogodišnje božićne čarolije u Kršanu, u čijoj će organizaciji i izvedbi sudjelovati cijela zajednica - od škole i vrtića, do brojnih udruga i pojedinaca. Uz obilje pjesme, igara, zabave te dobre hrane i pića, čarolija Božića ove će godine doći do punog izražaja u neponovljivom ambijentu staroga grada Kršana, najavio je načelnik Carić

| Autor: Branko BIOČIĆ
Želja je da Advent u Kršanu postane prepoznatljiv, ne samo u Istri, već i šire (foto: Arhiva)

Želja je da Advent u Kršanu postane prepoznatljiv, ne samo u Istri, već i šire (foto: Arhiva)


Najljepše vrijeme u godini u općini Kršan bit će još veselije i magičnije. Naime, Općina Kršan i Turistička zajednica Općine Kršan pripremile su bogat blagdanski program "Merry Chersan", Advent u Starom gradu Kršanu koji će od 21. do 24. prosinca na ovu bajkovitu lokaciju donijeti pravi duh adventa, uz brojna događanja za sve uzraste.

Program su najavili direktorica TZ-a Kršan Ariana Brnetić i načelnik općine Roman Carić.

Stiže Djed Božićnjak

Od srijede 21. prosinca najmlađi će imati priliku svoje božićno raspoloženje ovjekovječiti fotografiranjem u tematskom photo kutku za kojeg je zadužena ekipa iz Indigo Blu agencije te tako osigurati trajne uspomene na advent podno najljepših kulisa u Istri. Sljedeći dan, četvrtak 22. prosinca, rezerviran je za zabavu i božićne avanture za najmlađe, ali i prigodan glazbeni program. U 16:30 sati u Kršan stiže Djed Božićnjak s darovima za djecu po prethodno utvrđenom popisu Općine Kršan i dostavljenim pozivima, a od 17.15 sati Dječji vrtić Kockica, skupine Žirafe i Ribice, okitit će bor kuglicama koje su izradili djeca i roditelji te tako i službeno otvoriti tri adventska dana u Kršanu.

Program su najavili direktorica TZ-a Kršan Ariana Brnetić i načelnik općine Roman CarićProgram su najavili direktorica TZ-a Kršan Ariana Brnetić i načelnik općine Roman Carić

Istoga dana, u 17.30 sati, održat će se predstava za djecu "Priče iz božićne kutije" u izvedbi Teatra Naranča, a nešto kasnije, u 18.30 sati kreće i nastup KUD-a "Ivan Fonović Zlatela" koji će biti uvertira u božićnu glazbenu večer u Kršanu. Nakon nastupa KUD-a, koji će ujedno imati i svoj štand u starom gradu, u 19 sati uslijedit će nastup mlade glazbenice iz Kožljaka Karle Levak, a od 20 sati dobra se atmosfera nastavlja jer na scenu stupa DJ Nikola z Kukurini.

- Glazbenog ugođaja i sadržaja za djecu neće nedostajati ni sljedećeg dana. U petak 23. prosinca od 16.30 do 19.30 sati udruga Žuti Kišobran djecu će odvesti u svijet mašte programom "U potrazi za Božićem", a za vesele blagdanske note pobrinut će se vokalna skupina "Umole" iz Pićna u 19.30 sati te Night Express sastav prigodnim glazbenim programom "Spread the Christmas spirit" od 20.30 sati. Božić u Kršanu na sam će dan Badnjaka, 24. prosinca, dočekati uz pjesmu i božićne melodije, a nastupit će talentirani mladi pjevač Mateo Pilat. U 21 sat slavit će se sveta misa polnoćka, nakon koje ponovno slijedi glazbeni program, ovog puta koncert "Merry Christmas" sastava Top of the Pops Band, koji će početi u 22.15 sati, rekla je Brnetić.

Božićni sajam

Istaknula je da će tijekom sva tri dana programa, posjetitelji moći uživati i u prigodnoj gastronomskoj ponudi, ali i pronaći idealan poklon za staviti pod bor na štandovima božićnog sajma.

Kao logičan izbor lokacije Adventa nametnuo se - Kaštel (foto: Arhiva)Kao logičan izbor lokacije Adventa nametnuo se - Kaštel (foto: Arhiva)

- U crkvi Sv. Antuna opata bit će izložene jaslice koje će, zasigurno, privući veliki broj posjetitelja. Vrijeme adventa svima je vrijeme priprave za Božić, blagdan koji najviše naglašava zajedništvo i ljubav. Upravo je u tom duhu i osmišljen cijeli program ovogodišnje božićne čarolije u Kršanu, u čijoj će organizaciji i izvedbi sudjelovati cijela zajednica - od škole i vrtića, do brojnih udruga i pojedinaca. Uz obilje pjesme, igara, zabave te dobre hrane i pića, čarolija Božića ove će godine doći do punog izražaja u neponovljivom ambijentu staroga grada Kršana, najavio je načelnik Carić.

Najmagičniji advent u Istri "Merry Chersan" - Advent u Starom gradu Kršanu, organiziraju i financiraju Općina Kršan i Turistička zajednica Općine Kršan, dok dječje radionice financijski podupiru Vodovod Labin d.o.o. i "1. maj" d.o.o. Labin.

Općinski načelnik Roman Carić je dodao da se ova manifestacija prvi puta organizira u općini Kršan čime je ispunjena davna želja mještana.

- Željeli smo u našoj općini upriličiti neko događanje i nakon glavne ljetne sezone, osim manifestacija, za koje slobodno možemo reći da danas predstavljaju brand na području Istre, ali i šire, kao što su Festival samoniklog bilja, Krafi fest, Ribarska večer na Porte, Istarska romantična večer i Plominska bela nedjelja, ali i Dani Općine Kršan, da se kao jedna točka na 'i' svake godine organizira i jedna zimska manifestacija.

Kao logičan izbor lokacije nekako se sam nametnuo Kaštel u Kršanu, sa svojim bajkovitim prizvukom i prepun povijesti, isprepleten emocijama i životnim pričama kroz svoju bogatu povijest. Još krajem rujna prionuli smo pravom poslu, traženju ideja i osmišljavanju programa, dekoracije i rasvjete, i ono što je veoma bitno, osiguranju financijskih sredstava koja su zaista značajna. I eto, po prvi puta, s ponosom mogu najaviti da smo u svemu ovome i uspjeli.

Ono što je posebno bitno, i meni kao načelniku, je da smo prvi puta vlastitim sredstvima i snagama uspjeli organizirati manifestaciju koja će trajati čak tri dana, u koju su uključeni isključivo domaći ugostitelji sa svojom bogatom gastro ponudom, lokalne udruge, izlagači, proizvođači i naše javne ustanove, tako da s ponosom mogu ustvrditi da je ovaj Advent ustvari nešto što možemo nazvati 'Made in Kršan'.

Ovo je najbolje što Kršan danas može ponuditi, ovo je naš proizvod, naša pamet i naša volja i naš trud, čitave lokalne zajednice. Ovakva se manifestacija u ovom obimu i s ovom ponudom, donedavno, ne bi mogla organizirati, zaključio je Carić te zahvalio svima na potpori u organizaciji ove manifestacije, na idejama i angažmanu uz želju da ovo postane tradicija, još jedan proizvod, jedan brend Općine Kršan, prepoznatljiv, ne samo u Istri, već i šire.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter