BACIO SUMNJU NA ORGANIZATORE

Načelnik Kršana Roman Carić: "Nepravedno je da ne mogu glasati stranci. Možda je netko utjecao da se nagrada preseli drugdje?"

| Autor: Branko BIOČIĆ
Roman Carić (desno)

Roman Carić (desno)



Načelnik Kršana Roman Carić očitovao se povodom, kako kaže, iznenadnih izmjena u natječaju za najljepši advent u Hrvatskoj, kojeg provodi portal gradonačelnik.hr.

- Kroz čitavo vrijeme trajanja natječaja konstantno smo provodili Facebook i Instagram oglase kako bi skupili što veći broj oznaka "sviđa mi se", ali smo isto tako čitavo vrijeme kroz različite kanale, medije, grupe, platforme za slanje poruka poput Messengera, Whatsappa, Vibera i tako dalje, slali poruke i pozive da nas se podrži. Nije riječ samo o hrvatskoj publici, već i o međunarodnoj. Naime, puno naših žitelja i podržavatelja ima i obiteljske veze izvan naše domovine, a isto tako podržali su nas i mnogobrojni umjetnici koji imaju publiku u svakom dijelu svijeta, stoga nije nimalo čudno da smo dobili i međunarodnu vidljivost s našim adventom, što nam je zaista drago. Također treba i napomenuti da se na našoj općini, ali i u Istri nalaze strani radnici koji su se već zaljubili u našu općinu, ali i u advent kojeg smo pripremili, te su isti natječaj djelili sa svojim obiteljima i prijateljima, kaže Carić na temu oduzimanja glasova, zbog čega je Kršanu, nakon što je već bio proglašen pobjednikom, "oduzeta titula" najljepšeg adventa u Hrvatskoj u kategoriji općina. To je učinio organizator nakon što je uočio da je Kršan dobio jako puno potencijalno lažnih glasova od ljudi s kineskim, arapskih i sličnim imenima i prezimenima s drugog kraja svijeta. Osim toga, Kršan je jako puno glasova dobio u posljednji trenutak, danas malo prije podne, do kada se moglo glasati.

- Naša je objava podijeljena najviše u Hrvatskoj, ponavljam, najviše, preko 620 puta. Tako je završila vjerujem u svim dijelovima svijeta. Smatramo da je zaista nepravedno da se na ovakav način komuniciraju promjene, bez da nas se prvo obavijesti i traži objašnjenje, ali isto tako da je nepravedno da objava ne može biti lajkana od strane osoba koje ne žive u Hrvatskoj, iako tako nije naznačeno u pravilniku. Ne znamo je li do promjene došlo jer je netko bio jako nezadovoljan gubitkom, ili je netko utjecao da se nagrada preseli negdje drugdje, rekao je Carić, dodavši da se nikako ne slaže s odlukom koja je donesena.

- Sve što možemo reći na kraju je jedno veliko hvala svima koji su nas podržali, ali i čestitati svim ostalim dobitnicima koji su kao i mi, zasluženo i pravedno osvojili prvo mjesto, te naravno, čestitke onima koji su ostvarili impresivne rezultate u ovom natječaju. Za nas, prvo, drugo ili zadnje mjesto na kraju uopće nije bitno, već smo sretni i samom činjenicom da smo uspjeli okupiti ovako veliku potporu, prvenstveno iz Istre, a onda i iz drugih regija te da je naš prvi advent u Kršanu zaista zasjao u punom sjaju, kaže Carić te na kraju poziva sve ljude da ih posjete u ovoj godini i da upoznaju sve ljepote koje općina Kršan ima i nudi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter