istrijan

Profesor Aldo Radolović dobitnik nagrade za cjeloživotni doprinos i izvanredna postignuća

| Autor: Hina
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Profesor Aldo Radolović ovogodišnji je dobitnik nagrade Zaklade dr. sc. Jadranko Crnić za cjeloživotni doprinos i iznimna postignuća u pravnoj struci i promicanju vladavine prava u Hrvatskoj, izvijestili su iz Zaklade.

Dr. sc. Aldo Radolović umirovljeni je profesor građanskog prava Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, bio je dugogodišnji sudac i predsjednik Okružnog suda u Puli te sudac i zamjenik predsjednika Ustavnog suda Republike Hrvatske od 2007. do 2016.

''Kao izniman pravnik vrlo se uspješno zauzimao za nužnost povezivanja pravne teorije i prakse. Spajajući sve sastavnice pravne struke u svojoj karijeri - nastavnu, znanstvenu, sudsku i praktičarsku, ostaje jedan od rijetkih hrvatskih pravnika kome je to uspjelo. Poseban doprinos pravu daje u obradi tema zaštite prava osobnosti, privatnosti i dostojanstva čovjeka'', izvijestili su iz Zaklade nakon svečane dodjele nagrade koja je održana u petak, 25.listopada u Zagrebu.

Ostali dobitnici priznanja su profesorice Dubravka Hrabar i Aleksandra Korać Graovac sa grupom autora za niz knjiga o zaštiti prava i dobrobiti djeteta u europskoj judikaturi i praksi Ustavnog suda Republike Hrvatske; profesor Marko Bratković za knjigu „Revizija po dopuštenju“ te Pravni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera za časopis ''Pravni vjesnik''.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter