ZAGREB

Nagrada Zaklade dr.sc Jadranko Crnić dodijeljena Kseniji Turković

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nagrada Zaklade dr.sc Jadranko Crnić za doprinos pravnoj struci i vladavini prava u utorak je dodijeljena Kseniji Turković, profesorici Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, sutkinji i potpredsjednici Europskog suda za ljudska prava od 2013. do 2022.

Priznanja se, u sjećanje na Jadranka Crnića - prvog predsjednika Ustavnog suda u samostalnoj Hrvatskoj, dvanaestu godinu dodjeljuju istaknutim pravnicima za njihov cjelokupni doprinos pravu, uređivanje pravnih djela, objavljenu pravnu knjigu ili organizaciju skupa od značaja za hrvatsku pravnu struku.

Zakladna uprava kojoj je predsjedao Zoran Pičuljan dodijelilo je nagradu profesorici Turković ističući kako je pravnica velikog međunarodnog ugleda, čiji opus je iznimno bogat i raznovrstan, a ponajviše usmjeren na kazneno pravo, pitanja žrtava kaznenih djela, diskriminacije i nasilja nad ženama i djecom te za medicinsko pravo i bioetiku.

Priznanje za skup od osobitog značaja za pravnu znanost i pravnu struku u Republici Hrvatskoj dodijeljeno je Pravnom fakultetu Sveučilišta u Splitu za 15 godina uspješne organizacije savjetovanja „Hrvatsko – francuski upravnopravni dani“.

Hrvatskom savezu udruga pravnika u gospodarstvu dodijeljeno je priznanje za 60 godina uspješnog izlaženja časopisa „Pravo u gospodarstvu“ , a tvrtki RRiF plus za 25 godina uspješnog izlaženja časopisa „Pravo i porezi“.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter