Obilježen 16. put

ROĐENDAN UMJETNOSTI Hrvatsku predstavljali Mr.Lee & IvaneSky

| Autor: Mladen RADIĆ
Ivanka i Mrle (Romano Grozić)

Ivanka i Mrle (Romano Grozić)


Art’s birthday ili Rođendan umjetnosti međunarodni je projekt koji je ove godine, u nedjelju 17. siječnja, obilježen 16. put, a prvi put u sklopu projekta Hrvatsku su predstavljali Mr.Lee & IvaneSky, odnosno Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević s multimedijalnim projektom "Sailor" koji donosi fuziju glazbenih stilova.

Uz ambijentalni zvuk, jazz, cabaret, elektroniku i klasični instrumentarij, tu je i eksperimentalni zvuk nastao uz pomoć Mrletovih instalacija od boca za vodu spojenih oprugom putem koje se emitiraju frekvencije te zvučnog karburatora uz pomoć kojeg smo po prvi puta imali prilike čuti frekvencije i zvukove grada Rijeke, ali i Berlina. Uz podršku pratećeg benda kojeg čine Dražen Baljak, Matej Zec i Ivan Bojčić, izveli su pjesme sa "Sailora", ali i s prethodnog albuma "Colors".

"Slavimo 'Rođendan umjetnosti' s gradovima Europe u 4-satnom trajanju. Iz Zagreba direkt do Bratislave, Praga, Stockholma, Beča, Lausanne, Ljubljane, Beograda, Bukurešta, Antwerpena, Lisabona, Madrida, Moskve, Berna, Baden Badena, Kaunasa, i Varšave! Samo za vas Mr. Lee & IvaneSky!, poručili su Mr.Lee & IvaneSky uoči proslave.

Proslava 'Rođendana umjetnosti' u izravnom prijenosu mogla se pratiti u nedjelju na Trećem programu Hrvatskog radija, kao i putem Facebook eventa – Rođendan umjetnosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter