OPROŠTAJNA TURNEJA

Umberto Tozzi donosi dva velika koncerta u Opatiji i Vrsaru

| Autor: Vanesa Begić
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Jedan od najpoznatijih talijanskih glazbenika sa svjetskom karijerom, Umberto Tozzi, u sklopu oproštajne turneje »L’ultima notte rosa« u subotu, 31. kolovoza u 21 sat nastupit će u Vrsaru u kamenolomu Montraker, a samo dan kasnije, u nedjelju 1. rujna, u isto vrijeme, zasvirat će i zapjevati u Opatiji, na Ljetnoj pozornici.

Impresivna karijera

- Prošao sam dvije teške godine iz zdravstvenih razloga i bilo me strah da više nikada neću moći nastupati, no to je na sreću iza mene. Za mene svaki dan kao da je praznik. Živi se intenzivnije, voli se više i nada se više, izjavio je Tozzi koji priprema produkciju neobjavljenih pjesama koja će biti objavljena na jesen, a na ovoj turneji će svirati barem četiri pjesme uživo iz te nove produkcije.

Podsjetimo, Tozzi je nastupio u kamenolomu Cave Romane prije pet godina i bio je to iznimno kvalitetan i uspješan koncert. Par godina prije toga nastupio je i kao dio popularnog austrijskog televizijskog showa »Musikantenstadl« koji se uživo emitirao iz pulske Arene te je izveo nekoliko pjesama.

(Arhiva Glasa Istre)(Arhiva Glasa Istre)

Umberto Tozzi, talijanski pjevač i tekstopisac rođen je 4. ožujka 1952. godine u Torinu. Postao je poznat širom svijeta zahvaljujući svojim nezaboravnim hitovima i impresivnoj karijeri koja je trajala više od četiri desetljeća. Njegova glazbena karijera započela je sedamdesetih godina prošlog stoljeća, ali je postao svjetski poznat 1977. godine s pjesmom »Ti amo«, koja je postala veliki hit i ostala na vrhu talijanskih top-lista čak sedam mjeseci, a postala je popularna i u SAD-u i Australiji. Osvojio je Sanremo 1987.

godine s pjesmom »Si può dare di più«, koju je izveo zajedno s Giannijem Morandijem i Enricom Ruggerijem. Također je sudjelovao na Eurosongu iste godine s pjesmom »Gente Di Mare«, koju je izveo s Rafom, osvojivši treće mjesto. Naziv aktualne, nadajmo se bez obzira na naziv ipak ne i posljednje, turneje referira se na jednu njegovu poznatu pjesmu iz 1981.

Tijekom devedesetih godina, Tozzi je nastavio snimati glazbu, a njegovi su hitovi uključivali pjesme poput »Gli altri siamo noi«, album »Equivocando«, »Il grido« i »Aria e cielo«. Objavio je i kompilaciju najvećih hitova nazvanu »Le mie canzoni«.

Novo tisućljeće

U novom tisućljeću, Tozzi je nastavio nastupati i snimati glazbu. Sudjelovao je na Sanremo Music Festivalu 2000. i 2005. godine te je objavio još jednu uspješnu kompilaciju najvećih hitova. Njegova glazba je dalje bila popularna diljem svijeta, a ukupno je prodao više od 32 milijuna primjeraka svojih albuma, tako da i danas ostaje važno ime talijanske glazbene scene. Ulaznice za koncerte u Opatiji i Vrsaru se mogu pronaći u sustavu i prodajnim mjestima Eventima. Večer nakon prvog koncerta Tozzija, u Montrakeru 1. rujna nastupa Plavi orkestar.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter