LEGENDARNI BEND

The Jesus and Mary Chain stižu u zagrebačku Tvornicu kulture

| Autor: Mladen RADIĆ
(Snimio Tomi lombar/Delo)

(Snimio Tomi lombar/Delo)


Legendarni Jesus and Mary Chain, jedan od najutjecajnijih bendova svoje generacije otvorit će novu koncertnu sezonu u zagrebačkoj Tvornici kulture u srijedu, 28. kolovoza, u sklopu velike turneje kojom obilježava 40 godina postojanja, objavila je LAA agencija.

Svoju su veliku obljetnicu obilježili i albumom »Glasgow Eyes« koji je objavljen u ožujku. Album je snimljen u Castle of Doom studiju u Glasgowu, a Jim i William Reid potpuno su se predali kreativnom procesu. Ovim su pjesmama predstavili svoje novo poglavlje kojim kombiniraju mećavu melodije, feedbacka i kontroliranog kaosa, ljubav prema Suicideu i Kraftwerku te manje disciplinirane pristupe jazzu. Zvuk i energija i na novom su izdanju ponovno svježi i radikalni te preliveni nepobitnim mračnim šarmom, navodi organizator.

Već su svojim debitantskim albumom »Psychocandy« i progresivnim glazbenim izričajem osvojili kritičare, no drugim su se izdanjem »Darklands« lansirali u zvijezde. Album je dostigao peto mjesto na UK Album Chartu, a hit singl »April Skies« zasjeo je na osmom mjestu u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Bend se, nakon iznimno uspješnog i produktivnog desetljeća, ubrzo razišao, no glazbene su sile bile jače od svega, pa su se ponovno sastali 2007.

Britanske će legende u prvi put u Zagrebu zasvirati hitove kao što su »Head On«, »Just Like Honey« i »April Skies«, ali i predstaviti svoj svježi materijal kojim će obilježiti 40 veličanstvenih godina postojanja benda koji je mijenjao tijek glazbe kroz povijest i utjecao na stvaranje novih žanrova. Ukoliko se koncert rasproda, neće se seliti u veći prostor. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter