"Vitasović mix"

Najnoviji glazbeni projekt Vokalne skupine Vetta: Vitasovićeve pjesme u vokalnom aranžmanu raspjevanih Vrhuvka

| Autor: Gordana Čalić Šverko
(Snimila: Gordana Čalić Šverko)

(Snimila: Gordana Čalić Šverko)


"Vitasović mix" najnoviji je glazbeni projekt ženske vokalne skupine Vetta iz Vrha, premijerno predstavljen i pušten u eteru Radio Istre na Alenov rođendan. Autor vokalnog aranžmana je Luka Demarin, a audiosnimka snimana je u studiju Ivana Popeskića u Lovranu koji potpisuje i glazbenu produkciju. Vizual je pripremila Margareta Širola, a video za YouTube Karlo Marković. Mix je dostupan na YouTube kanalu Vokalne skupine Vetta.

Izvrsne reakcije

Novi projekt, vrhuvske Vettice osmislile su motivirane izvrsnim reakcijama na svoju prvu snimku "Istrijanski medley" koja je zajedno sa spotom objavljena u kolovozu 2021. godine, u povodu 10. obljetnice njihova postojanja i rada. Danas, tri godine kasnije, ponosno predstavljaju novi glazbeni uradak. Riječ je o spoju sedam pjesama istarskog pjevača Alena Vitasovića u vokalni aranžman pod nazivom "Vitasović mix".

- Ideja je nastala spontano prije godinu dana, tijekom jedne probe i razgovora o budućim planovima, no čekale smo pravi trenutak, početak srpnja i rođendan Alena Vitasovića koji uz to ove godine slavi i 30 godina karijere pa mix ima i dvostruku simboliku. Bilo je izuzetno teško odabrati samo nekoliko pjesama, s obzirom na njegov bogati glazbeni opus i na to da, zapravo, volimo sve njegove pjesme, povjerila nam je umjetnička voditeljica Vokalne skupine Vetta Leana Paladin, ujedno i dugogodišnja članica riječkog Pjevačkog zbora mladih Josip Kaplan.

(Privatna arhiva)(Privatna arhiva)

Kao i u slučaju Istrijanskog medleyja, Vettice su snimanje u studiju ponovno doživjele kao predivno, izazovno, zanimljivo i poučno iskustvo.

- Bio nam je pravi užitak, ali i izazov, vježbati i naučiti odabrane hitove koji su kroz ovaj aranžman dobili novo, zanimljivo ruho, kazala je Leana Paladin.

Pjesme u mixu su "Ne moren bež nje", tekst i glazba Livio Morosin, "Česta priko mora", tekst i glazba Dražen Turina Šajeta, "Niš mi se ne da", tekst i glazba Robert Pilepić, "Ja ne gren", tekst i glazba Robert Pilepić, "Jenu noć", tekst Livio Morosin, glazba John Hiatt, "Nisi više mala", tekst i glazba Livio Morosin i "Gušti su gušti", tekst i glazba Livio Morosin.

Nagrade

Autor vokalnog aranžmana, Luka Demarin diplomirao je Kompoziciju na Glazbenoj akademiji u Ljubljani te Glazbenu teoriju i Klavir na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Aktivno se bavi i klasičnom i popularnom glazbom, a trenutno je zaposlen kao profesor harmonije na Muzičkoj akademiji u Puli. Glazbeni producent Ivan Popeskić kao aranžer i producent surađivao je i surađuje s mnogim hrvatskim izvođačima kao što su Massimo Savić, Josipa Lisac, Radojka Šverko, Gabi Novak, Vanna, Oliver Dragojević, i mnogi drugi.

(Privatna arhiva)(Privatna arhiva)

Vokalna skupina Vetta u svom trinaestogodišnjem radu osvojila je četiri nagrade na međunarodnim natjecanjima u Šibeniku, Puli, Karlovcu i Rovinju. Najviše se ponosi posljednjom osvojenom, zlatnom plaketom i titulom pobjednika kategorije na Međunarodnom natjecanju zborova Chorus Inside Croatia u Rovinju prošle godine. U sastavu ove vrhuvske vokalne skupine su soprani Zdenka Majcan i Kristina Paladin, mezzosoprani Melisa Fabijančić, Martina Brnobić i Helena Šćulac Jerman, te alti Tina Majcan i Leana Paladin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter