VRHUVSKE VETTICE

Na međunarodnom natjecanju zborova "Aurora Cantat": Treće srebro za vokalnu skupinu Vetta iz Vrha

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO

Vettice su bile jedine istarske predstavnice, a u kategoriji popularne glazbe natjecale su se s trima obradama, "Samo ljubav ostaje", "The best day of my life" i "Samo anđeli znaju"

 

 

Na međunarodnom natjecanju zborova "Aurora cantat" koje je u organizaciji Hrvatske udruge zborovođa u Karlovcu okupilo 28 zborova iz raznih zemalja svijeta, ženska vokalna skupina Vetta iz Vrha osvojila je srebrnu nagradu u kategoriji popularne glazbe.

Natjecanje je bilo podijeljeno u četiri kategorije: klasična, folklorna, popularna i mješovita zborska glazba. Vettice su bile jedine istarske predstavnice, a u kategoriji popularne glazbe natjecale su se s trima obradama, "Samo ljubav ostaje", "The best day of my life" i "Samo anđeli znaju". Na svoje srebro posebno su ponosne s obzirom da ga je dodijelio osmeročlani ocjenjivački odbor kojeg su činili stručnjaci iz Hrvatske, Češke, Malezije, Indije i Južne Koreje.

- Osvojenu nagradu pridružujemo dosadašnjim dvjema srebrnim nagradama, osvojenim na međunarodnim natjecanjima u Šibeniku, 2016. godine, i Puli, 2018. godine. Cjelodnevno druženje u Karlovcu, u veselju, glazbi i zajedništvu ostat će nam u prekrasnom sjećanju, a zasigurno će nas i motivirati u daljnjem radu, izjavila je voditeljica Vette Leana Paladin, jedina glazbeno obrazovana Vettica. Završila je Srednju glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci i dugogodišnja je članica riječkog pjevačkog zbora mladih Josip Kaplan.

Ženska vokalna skupina s Vrhuvštine djeluje već osam godina, a većina je njenih članica stasala iz župnog zbora Vrh. Vettice su krenule skromno, sasvim spontano, ali hrabro. Spojila ih je velika želja za druženjem i još veća ljubav prema glazbi i rezultati nisu izostali. Sopranistice su Zdenka Majcan, Kristina Paladin, Matea Fabijančić, Melisa Fabijančić, mezzosopranistice Helena Šćulac Jerman i Martina Paladin, a alt pjevaju Leana Paladin i Tina Majcan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter