večeras

Trodnevni Labin jazz festival otvaraju Denis Razumović Raz i Zvonimir Radišić trio

| Autor: Branko Biočić
(Foto: Grad Labin)

(Foto: Grad Labin)


Trodnevnim Labin jazz festivalom večeras i službeno započinje ovogodišnja kulturna manifestacija Labin Art Republika.

Na festivalskom programu nalaze se vrsni domaći i regionalni jazzeri, uz jednu svjetsku atrakciju. Sve izvođače ponovo je odabrao umjetnički voditelj festivala, labinski jazz glazbenik Robert Mikuljan. Jazz festival sva tri će dana svoje centralne koncerte imati na Špini, a večeras se na pozornicu penju dva sastava. Prvi je, sa svojim vjernim pratećim bendom, Denis Razumović Razz, labinskoj publici dobro poznati riječki saksofonist s velikim međunarodnim glazbenim iskustvom. Slijedi Zvonimir Radišić trio, koji uz ovog mladog riječkog gitarista i vođu sastava, čine proslavljeni hrvatski jazzeri Henry Radanović i Tonči Grabušić.

Sutra, 5. srpnja na Špinu dolazi "Exploding Pig", austrijski bend koji svira fuziju jazza i rocka s primjesama brojnih drugih žanrova, predvođeni svjetski poznatim američkim trombonistom Louis Bonillom, inače višestrukim dobitnikom Grammy-a i dugogodišnjim suradnikom slavnog Phila Collinsa. 

U subotu, 6. srpnja trodnevni festival zatvara "Sterptet", domaći sastav koji izvodi glazbu legendarnog kvinteta Cannonballa Adderleya, jednog od najznačajnijih saksofonista u povijesti američkog jazza.

Sve tri jazz večeri na Špini započinju u 21.30 sati, ulaz na koncerte je besplatan, a za osvježenje i još ugodniju atmosferu pobrinuli su se vinari Labinštine iz udruge "Trs" koji će nuditi svoja vina po promotivnim, prijateljskim cijenama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of