oduševljen hrvatskom

Simon Le Bon, frontmen grupe Duran Duran: Puno sam boravio u vašoj prekrasnoj zemlji. Bio sam u Puli i zabavljao se

| Autor: Mladen Radić
(Foto: Promo)

(Foto: Promo)


Simon Le Bon, frontman grupe Duran Duran koja 30. srpnja dolazi prvi put u pulski amfiteatar dao je ekskluzivni intervju za Top Radio u kojem je između ostalog govorio što ga povezuje s Hrvatskom i Pulom koju je već posjetio.

(Foto: Promo)(Foto: Promo)

»Da, bio sam u Puli. Turistički sam puno boravio u vašoj prekrasnoj zemlji, plovio dalmatinskom obalom, zaustavljao se u Puli i zabavljao. Imam jako dobre prijatelje Hrvate. Pozdravljam nevjerojatnu Alku Vuicu i njenog sina Ariana koji je inače fantastičan glazbeni producent!«, rekao je Le Bon koji očekuje da ih će vidjeti na koncertu u Puli. Kako je objasnio Nini Trumbić koja vodila razgovor, nije siguran hoće li ostati u Hrvatskoj na odmoru jer će biti na turneji, imaju nastupe prije (28. srpnja su u Southwoldu u UK-u) i poslije koncerta u Puli.

Danse Macabre

»Vjerojatno će biti normalna stvar da tamo gdje dođemo provedemo što više vremena možemo, a onda odletimo na sljedeći koncert. Tako izgleda turneja«, izjavio je ovaj poznati glazbenik za Top Radio.

Najavio je i da za koncert u Puli pripremaju iznenađenje, no nije htio puno otkrivati što će prirediti hrvatskoj publici, ali rekao je da rade na tome i da će sigurno pokriti, kako je istaknuo, »obje strane Duran Durana«, brže i vedrije hitove kao što su »Rio«, »Notorious«, »Girls on film«, ali i one mračnije s novog albuma »Danse Macabre«.

Prvi album »Planet Earth« bend je objavio prije više od 40 godina, davne 1981., a kao tajnu dugovječnosti sastava Le Bon je istaknuo glazbu.

(Foto: Promo)(Foto: Promo)

»Dokle god stvaramo kvalitetnu glazbu, glazbu koja nas još uvijek uzbuđuje, mislim da imamo dobru priliku držati se skupa. Druga stvar je da smo dragi jedni drugima, međusobno se nasmijavamo, toleriramo se, a to je jako važno i prijatelji smo. Ono što je krucijalno, novac dijelimo jednako«, istaknuo je Simon Le Bon.

»Povedite sve obožavatelje koji vrište, to je sve što ću reći. Iritantni su oni koji ne vrište, šalim se! Sada zapravo nemamo puno obožavatelja koji vrište, a kada izađemo na pozornicu to je druga stvar«, poručio je. Zadnji koncert grupe u Hrvatskoj bio je na zagrebačkoj Šalati ljeta 2017.

Spektakularan nastup

»Kada razmišljam o profesionalnim stvarima, mislim da je najbolja stvar kada nastupamo uživo, kada imamo spektakularan nastup uživo na nevjerojatnom mjestu koje je apsolutno prepuno ljudi, onda je to vrlo visoko na listi. Svirali smo u Hyde Parku na British Summer Time Hyde Park prije dvije godine. To je definitivno bio vrhunac i očekujem da će ih biti više...«, nada se Le Bon.

(Foto: Promo)(Foto: Promo)

Duran Duran jedan su od najpopularnijih britanskih bendova, pogotovo omiljeni u osamdesetima ubacivši se u neoromantičarski val u koji nisu potonuli iako se činilo da im je devedesetih istekao rok trajanja. No, vratili su se hitovima i nastavili snimati albume te zadržati svoju vjernu publiku koju imaju i u Hrvatskoj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter