RIJEKA

Najavljen koncert na Korzu u organizaciji "Rijeka 2020 - EPK" i "Novog lista"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Organizatori velikoga besplatnog koncerta na Korzu 16. prosinca "Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture" i "Novi list" pozvali su u četvrtak s konferencije za novinstvo građane na koncert. 

 Koncert se organizira u povodu početka godine Europske prijestolnice kulture i 120. obljetnice "Novog lista" 2020. godine.

 Na koncertu će biti podijeljeno 2000 zastava EPK s preporukom građanima da ih istaknu na vidljiva mjesta. Direktorica "Rijeka 2020" Emina Višnić je rekla da tako s ponosom mogu pokazati da pripadaju jedinstvenoj Rijeci - Luci različitosti.

"Građani Rijeke i okolice imaju mnogo razloga za ponos, pa se nadam da će zastave koje će im biti podijeljene osvanuti na pročeljima zgrada, balkonima i prozorima. Ovaj koncert posvećujemo Riječanima i to je naša zajednička proslava iščekivanja 2020. godine", istaknula je. 

Posjetitelji će moći dobiti i svoj primjerak informativne brošure o EPK te reizdanja prvog broja "Novog lista" od 2. siječnja 1900. 

Direktorica marketinga "Novog lista" Silvija Gerc Vodopija ocijenila je kako "nije mala stvar obilježiti 120. godišnjicu izlaženja, posebno u turbulentnim vremenima". "Novi list je sigurno jedna od sastavnica riječkog identiteta, ona koja je kroz više od stoljeća bilježila sve značajne i velike povijesne trenutke grada na Rječini, a titula koju preuzimamo iduće godine jedan je od najznačajnijih trenutaka u povijesti Rijeke", rekla je.

 Na koncertu nastupaju riječke grupe Let 3, Turisti, Nord i Gerila te superbend Ri-Val s pjesmom "Moj grad", posvećenom EPK u Rijeci.

 Tom prigodom predstavit će se i videospot pjesme u režiji Radoslava Jovanova Gonza te program EPK u audiovuzualnoj prezentaciji.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter