U RAKLJANSKOJ UVALI LUKA održana koncertna večer "USIDRI SE ZA RIŠPET"

S broda se zaorila pjesma klape Rišpet, a publika se pridružila na barkama, brodovima, luftićima… i na kopnu

| Autor: Tea Tidić


U rakljanskoj uvali Luka sinoć se na vrhunskom koncertu klape Rišpet okupilo više od 3.500 ljubitelja klapske pjesme.

Ova koncertna večer održana je pod nazivom "Usidri se za Rišpet", a po mnogočemu je posebna - naime, u uvali Luka klapa Rišpet je bila na vrlo neuobičajenoj pozornici - pjevali su s broda.

Kako pojašnjavaju iz TZO-a Marčana, "ideja da klapa pjeva s broda rodila se 2020. godine, u doba COVID restrikcija, kada se nije htjelo odustati od tada još potrebnije pjesme i druženja na sigurnoj udaljenosti (s brodica), pokazala se jako dobrom, jer iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja".

Publika se pak okupila na brodicama, supovima, luftićima, na plaži, obalnim puteljcima i stijenama te glasnim aplauzima dočekala klapu Rišpet, a klapa im je uzvratila vrsnom interpretacijom dobro znanih melodija kao što su "Kad je pošla ća", "Reći ćeš mi fala", "Šta mi ljube oćeš kazat", "Prsti zapleteni", "Mislim samo na te", "Sunce mi od tebe dolazi", "Projdi mojon kalon", "Kada ljubav dvije duše spoji", "Lipo mi je tu"…

Koncert je dodatno uveličao bogati vatromet na moru.

"Takav se koncert, doživljaj i emocije zauvijek pamte! I najbolja su promocija naše destinacije u svijetu", izjavila je Maja Bizjak, direktorica Turističke zajednice Općine Marčana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter