slavni svjetski festival u cave romane

Uspješna premijera Gates of Agartha, u kolovozu novi elektronski party

| Autor: Doria Mohorović
Gates of Agartha u spektakularnom ambijentu Cave Romane (Snimio Julien Duval)

Gates of Agartha u spektakularnom ambijentu Cave Romane (Snimio Julien Duval)


Više od sedam tisuća ljubitelja elektronske glazbe posjetilo je prvo izdanje novog festivala Gates of Agartha, koji se nedavno održao u kamenolomu Cave Romane u Vinkuranu. Ovo impresivno mjesto prepoznato je kao idealna pozornica za ovakav tip događanja, zbog čega je već za idući mjesec, 12. kolovoza, ondje najavljen novi party.

Impozantna pozornica

- U Cave Romane 12. kolovoza dovodimo jednog od najtraženijih DJ-a današnjice, Hot Since 82. Ovaj karizmatični Englez iz Leedsa prve svirke imao je za društvo već s 14 godina, a danas je redoviti gost i rezident na Ibizi i brojnim svjetskim festivalima. Događaj će biti tematiziran u stilu antike kako bi u potpunosti odražavao duh lokacije u u kojoj se odvija. Interes za njegov nastup u Cave Romane je itekako velik, poručio je Drago Vukelić, osnivač BSH Evenets-a koji je pritom najavio nastavak suradnje i za sljedeću godinu.

Podsjetimo, Gates of Agartha je dvodnevni glazbeni spektakl, fokusiran na elektronsku glazbu. Spektakularna i skupocjena produkcija, kreativni kostimi posjetitelja i izvođača, brojne plesačice te futuristička bina savršeno ukomponirana u drevni istarski kamenolom, doprinijeli su oduševljenju posjetitelja, od kojih je najviše bilo onih stranih. Naime, na domaćem tržištu prodano je 20 posto karata, a ostatak posjetitelja stigao je iz čak 54 zemlje.

Na impozantnoj 16 metara širokoj pozornici nastupila su velika imena kao što su talijanski superstar DJ-i Marco Carola i Joseph Capriati, Španjolac Dennis Cruz, osnivač Crosstown Rebelsa Damian Lazarus, grčka zvijezda Echonomist, zvijezda nove generacije nizozemske house scene Chris Stussy, te brojni domaći i regionalni izvođači.

Tematska priča prati elektronski doživlajj (Snimio Julien Duval)Tematska priča prati elektronski doživlajj (Snimio Julien Duval)

Organizatori, hrvatski glazbeni brend BSH i američki Gate koji organizira sestrinski festival u turskoj Kapadokiji, prvi puta su surađivali zajedno upravo na projektu Gates of Agartha. Oprema od 100 tona dopremljena u šest kamiona šlepera u rimskim Cavama izgledala je zaista impresivno. Mapping i video projekcije nekih drevnih i alegorijskih svjetova događaju su bili »točka na i«. Nesvakidašnji su bili i nastupi performera, kao i skulpture, konstrukcije i zastave, pristigle iz Turske i Amerike

Nakon glazbeno-vizualnog spektakla koji se održao u suradnji s Turističkom zajednicom općine Medulin, još uvijek se zbrajaju dojmovi. No, sigurno je da će ovaj istarski, pomno osmišljen festival, postati itekako popularan u narednim godinama.

Za ekskluzivne goste

- Zadnjih godinu dana intenzivno smo radili s ekipom iz BSH-a na stvaranju događaja koji će moći dovesti i osvojiti posjetitelje širom svijeta. Željeli smo pokazati da je Medulin Riviera, poznata po očaravajućim krajolicima, gastronomiji i povijesnoj baštini, destinacija koja može zadovoljiti i ekskluzivne goste željne zabavno-glazbenih evenata najviše razine.

Datum održavanja tempiran je da bi amortizirao pad turističkih dolazaka karakterističan za drugu polovicu lipnja. Dobili smo i golemu vidljivost preko bajkovitih fotografija i videa Cava koje je to mnoštvo stranih gostiju tijekom i poslije eventa slalo u svijet, a nemojmo zanemariti ni podatak da DJ superzvijezde koje su nastupile imaju milijune pratitelja na društvenim mrežama, kaže direktor Turističke zajednice Općine Medulin Mihael Idžaković.

Svjetska produkcija (Snimio Julien Duval)Svjetska produkcija (Snimio Julien Duval)

Zadovoljstvo nije krio ni načelnik Općine Medulin Ivan Kirac, u čijoj je nadležnosti gospodarenje lokalitetom Cave Romane.

- Vinkuranski Cave Romane definitivno se afirmirao, a ovaj festival krunski je dokaz za to, kao izvrsna pozornica za spektakularna događanja.

Ovoliki broj posjetitelja nameće nam i obvezu daljnjeg održivog i planskog razvijanja ove lokacije koja je ušla i u strateške projekte ITU mehanizama, rekao je Kirac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter