ovog tjedna

Brojna gostovanja svjetski znanih virtuoza u pulskom Jazz Houseu

| Autor: Deborah Zaccai
Jeunesses Musicales Jazz World Orchestra

Jeunesses Musicales Jazz World Orchestra


Ovaj tjedan u Jazz Houseu prožet je gostovanjima međunarodnih glazbenika.

Nastupit će tamo dva bečka glazbenika - Dušan Novakov i Joe Abentung. Dušan Novakov bio je polaznik Ljetne jazz škole u Grožnjanu, te 1989. godine odlazi u Graz gdje studira jazz bubnjeve, nakon čega je studirao na odsjeku udaraljka u Rotterdamu. Surađivao je s brojnim međunarodnim glazbenicima i sastavima kao što su Mark Murphy, Oliver Lake, George Cables, John Marshall, Dick Oatts, Don Menza, Kirk Lightsey...

Od 2005. godine predaje bubnjeve i improvizaciju na bečkom glazbenom institutu, a od 2006. godine u Beču vodi svoj studio u kojem radi kao ton-tehičar. Solo album pod nazivom „Tales“ snimio je 2022. godine. U Jazz House-u nastupiti će u srijedu 12.7. uz austrijskog kontrabasistu Joea Abentunga i pulskog pijanistu Leona Brenka.

Dušan NovakovDušan Novakov (Lucija Novak)

Joe Abentung jazz kontrabas studirao je u Grazu, te kasnije u Münchenu gdje je i diplomirao. Živi u Beču gdje surađuje sa brojnim glazbenicima te predaje na konzervatoriju jazz kontrabas, solfeggio i jazz teoriju. Osim kao „sideman“ u sastavima drugih glazbenika nastupa i sa svojim triom sa kojim je snimio četiri albuma. U Jazz House-u nastupiti će u petak 14. srpnja uz bubnjara Dušana Novakova i pulskoj publici dobro poznatog gitaristu Srđana Kolarevića.

Dušan Novakov i Joe Abentung održati će zajedno i radionicu na temu „Ritam sekcija u malim jazz sastavima“ na kojoj će svoja iskustva i znanja pokušati prenijeti posjetiteljima radionice. Radionica će se održati u Jazz House-u četvrtak 13. srpnja od 11 do 14 sati. Ulaz je slobodan.

Joe AbentungJoe Abentung

Također u četvrtak u Jazz House-u dolazi Jeunesses Musicales Jazz World Orchestra (JM JWO). Radi se o međunarodnom big bandu glazbene mladeži koji okuplja brojne mlade glazbenike iz cijelog svijeta. Voditelj ovog sastava poznati je trombonist Luis Bonilla.

U subotu 15. srpnja u Jazz House dolazi mladi zagrebački basist Ivan Džajić. Ivan je diplomirao farmaciju no od malena gaji ljubav prema glazbi. Ostvaruje suradnje sa brojnim sudionicima zagrebačke jazz scene a posljednjih godina živi u Ljubljani te je i tamo aktivan na glazbenoj sceni. Uz Ivana Džajića na kontrabasu nastupiti će dva pulska glazbenika Saša Zorkić na gitari i Carlos Fagin na klaviru a na bubnjevima ćemo još jednom moći slušati Dušana Novakova.

Jazz House week

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter