Završio bogat program Labin Jazz Festivala

Tri dana vrhunske jazz glazbe

| Autor: Branko BIOČIĆ
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


Nastupom najmlađih glazbenika iz programa ovogodišnjeg festivala Dino Ivelja Quarteta nakon tri dana završio je ovogodišnji Labin jazz festival. Dino Ivelja svirkom na bass gitari, Leonard Berisha na bubnjevima, Luka Vrbanec na saksofonu i Zvonimir Radešić na gitari žestokom su se svirkom svidjeli labinskoj publici koja ih je aplauzom vraćala na pozornicu. Večer ranije labinskoj su se publici predstavili gosti iz Slovenije Just Friends Quartet, kojeg čine Bojan Volk na saksofonu, Marko Petrušić na klaviru, Enos Kugler na bubnjevima i Nikola Matošić na kontrabasu.

Uspomene

Just Friends Quartet klasični je tradicionalno orijentirani jazz combo sastav koji njeguje i reinterpretira zvuk kvarteta legendarnog saksofonista Sonnyja Rollinsa iz 1950. godine.

Večer su zatvorili Puležani okupljeni u Leon Brenko triu, koji djeluje u sastavu Marco Quarantotto na bubnjevima, Bojan Skočilić na kontrabasu, dok je Leon Brenko svirao klavir. Leon Brenko je istaknuo kako njemu Labin dosta znači budući da je u upravo u ovom gradu napravio svoje prve korake u glazbi.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

Festival je otvorio jedan od najpoznatijih hrvatskih jazzista, Elvis Stanić i French Touch Trio u sastavu Spartaco Črnjarić na gitari, Darko Mihelić na kontrabasu i Andy Cech na bubnjevima. Energična a istovremeno nadahnuta glazba kombinirana zvucima harmonike, gitare i kontrabasa publiku je vodila tangom, francuskom šansonom i valcerom a oduševljena labinska publika dva put je Elvisa vraćala na pozornicu.

Kod Špine

Labin Jazz Festival službeno je zatvoren u subotu, 8. srpnja, a u tri dana, koliko je trajao festival, publika je mogla uživati u bogatom glazbenom programu. Sve festivalske večeri održale su na ljetnoj pozornici kod Špine, a održano je ukupno pet besplatnih koncerata.

Labin Jazz Festival održan je uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter