VIDEO: U PARKU VIŽULA

Najavljen koncert Ane Rucner u Medulinu. Počet će točno u 20 sati i 54 minute. Poslušajte malo drugačiju izvedbu "Krasne zemlje"

| Autor: Jasna ORLIĆ
Marko Duvnjak, Ana Rucner i Bruno Krajcar (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Marko Duvnjak, Ana Rucner i Bruno Krajcar (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Na prvi dan ljeta, solsticij 21. lipnja u 20 sati i 54 minute, kada će sunce zaći, na arheološkoj lokaciji poluotoka Vižule zasvirat će Ana Rucner i svojim koncertom "Pozdrav suncu" ispratiti prvi ljetni dan.

Tradicija je to koju ova renomirana hrvatska violončelistica održava već 12 godina. Do sada je to uvijek bilo u zoru na dubrovačkom Srđu. Ovog puta Istrani imaju sreću da će se besplatni koncert održati na Vižuli uz nastup i drugih glazbenika.

- Do sada sam 12 godina koncerte "Pozdrav suncu" održavala uz izlazak sunca, ali s obzirom da je ovdje puno ljepši zalazak odlučili smo da ćemo prvi ljetni dan ispratiti, a ne dočekati glazbom, rekla je Ana Rucner.

- Puno je događaja koje obilježavamo ovim koncertom. Otvaramo 30. medulinsko ljeto, slavimo Dan glazbe, prvi dan ljeta i slavimo život. Nadam se da će to biti dugo toplo ljeto. Počet ćemo u 19 sati s DJ-om uz kojeg ćemo se opustiti i plesati. Nebo je prekrasno u zalasku i s tim u skladu priredili smo repertoar. Nakon našeg koncerta nastavljamo druženje s DJ-om. Bit će to lijepi tulum klasične glazbe, moderne klasike, pop glazbe, dobar mix svega, rekla je Ana Rucner i uputila poziv publici da dođe na ovaj besplatan koncert.

Uz Anu će nastupiti Marko Duvnjak na trubi te Bruno Krajcar na klaviru. Kao uvod u pressicu svo troje su jutros zasvirali i zapjevali istarsku himnu.

Marko Duvnjak, Ana Rucner i Bruno Krajcar (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)S današnje pressice (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

- S obzirom da je Ivan Cukon, autor stihova "Krasna zemljo", Medulinac, ovo je pravo mjesto za izvedbu. Izveli smo ljetnu, lepršavu akustičnu verziju ove pjesme. Brajša i Cukon nisu je tako zamislili, rekao je kroz šalu Krajcar.

Dodao je kako je počašćen što može s Anom nastupati u ovom prekrasnom prostoru.

- Koncert je promocija Vižule, kao posebnog i koncertnog prostora s kojima se možemo dičiti. Moj zadatak je dati istarski touch cijeloj ovoj glazbenoj priči. Nadam se da je ovo početak lijepe tradicije na ovom prostoru. Vinskim jezikom možemo reći da će se sljubiti glazba i prostor u jednu prekrasnu glazbeno scensku cjelinu, zaključio je Krajcar.

Direktor Turističke zajednice Općine Medulin Mihael Idžaković podsjetio je da ovim koncertom započinje jubilarno 30. Medulinsko koncertno ljeto. Tijekom dugih trideset godina uz brojne lokalne glazbenike nastupali su i renomirani izvođači: Zagrebački solisti, Gudački kvartet Kölnske filharmonije, Ana Vidović, Stjepan Hauser i drugi. I ove godine bit će puno zanimljivih izvođača, rekao je on.

Publiku je pozvao i načelnik općine Medulin Ivan Kirac. Organizatorica koncerta, Iva Šalamon Reškovac,   dodala je savjet - donesite prostirke i dekice, uživat ćemo, plesati i čilati vjerojatno do ponoći.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter