Ako su vam dosadile sve verzije juha i više ne znate koju biste skuhali, isprobajte jednostavan recept koji će ovaj okrijepiti u ove hladne zimske dane. Kombinacija juhe i đumbira užitak je za nepce i pun pogodak za vaše zdravlje
Sastojci:
2 jušne žlice maslaca
700 gr očišćene i narezane mrkve (kockice ili kolutići)
2 čajne žličice usitnjenog, svježeg đumbira
1 i pol žličica himalajske soli
½ žličice crnog papra
1 litra vode ili temeljca od povrća
malo peršina
Priprema:
Maslac otopite na laganoj vatri pa dodajte đumbir i kratko promiješajte pa dodajte mrkvu, sol i papar.
Sve dinstajte 10-ak minuta pa dodajte vodu ili temeljac.
Kada sve zavrije, smanjite vatru i ostavite da kuha 15 minuta.
Povrće mora jako omekšati i onda ga, ocijeđenog od vode, možete ubaciti u blender.
Krem juhu na kraju podgrijte.