KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Može kao toplo predjelo, ali i kao glavno jelo - KREM JUHA OD MRKVE I ĐUMBIRA užitak je za nepce i pun pogodak za vaše zdravlje

| Autor: Portal Glas Istre

Ako su vam dosadile sve verzije juha i više ne znate koju biste skuhali, isprobajte jednostavan recept koji će ovaj okrijepiti u ove hladne zimske dane. Kombinacija juhe i đumbira užitak je za nepce i pun pogodak za vaše zdravlje

Sastojci:

2 jušne žlice maslaca

700 gr očišćene i narezane mrkve (kockice ili kolutići)

2 čajne žličice usitnjenog, svježeg đumbira

1 i pol žličica himalajske soli

½ žličice crnog papra

1 litra vode ili temeljca od povrća

malo peršina

Priprema:

Maslac otopite na laganoj vatri pa dodajte đumbir i kratko promiješajte pa dodajte mrkvu, sol i papar.

Sve dinstajte 10-ak minuta pa dodajte vodu ili temeljac.

Kada sve zavrije, smanjite vatru i ostavite da kuha 15 minuta.

Povrće mora jako omekšati i onda ga, ocijeđenog od vode, možete ubaciti u blender.

Krem juhu na kraju podgrijte.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter