osvježite se

Ovo povrće je idealno za hidrataciju, kao diuretik, ali i za održavanje ljetne forme

| Autor: Novi list
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Glavni sastojak ljetne kuhinje su sočne rajčice, neophodne za pripremu bogatih salata i za pripremu svježih umaka kojima se tjestenina začinjava na svjež, ukusan i lagan način.

Bogate kalijem i likopenom, rajčice su također odličan izvor vitamina C i K.

Krastavci su vrlo bogati vodom (oko 98%) te imaju diuretski i detoksikacijski učinak.

Još jedan glavni sastojak ljeta su tikvice. Bogate vodom i s vrlo malo kalorija, vrlo su svestrano povrće pogodno za mnoge pripreme: na žaru, pržene, parene, pirjane, punjene itd…

Bogate su vlaknima i kalijem, sadrže vitamine A i C. Tikvice savršeno pristaju uz patlidžane, paprike i ostalo povrće tipično za ovo doba.

U srpnju nam majka priroda daruje i rukolu, rotkvice, mahune i mnoge vrste salata, poput endivije i zelene salate, savršenih sastojaka koji će vaša jela ispuniti okusom i bojom.

Na kraju, podsjetimo da je ljeto razdoblje aromatičnog bilja (poput bosiljka, ružmarina, peršina …) savršenog za začin svakog jela, intenzivnih mirisa i 0 kalorija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter