Ilustracija (Pixabay)
Kruh je jedna od namirnica koja se najviše baca jer je nakon par dana već toliko tvrd da je praktički nejestiv.
Ipak, poskupljenje pšenice (a time i kruha u maloprodaji) trebalo bi nas natjerati da dobro razmislimo prije nego što sa stola bacimo tako esencijalnu namirnicu.
Ostatke kruha i peciva možete zamrznuti na kraju dana, tako da ih imate na raspolaganju u zamrzivaču do najviše tri mjeseca.
Kad vam zatrebaju, samo ih pustite da se odlede na sobnoj temperaturi i eventualno ih malo podgrijte u pećnici.
No, postoji li način da kruh ostane mekan nekoliko dana, a da ga ne morate zamrzavati i zatim odmrzavati?
Srećom, da, a sve što vam treba je čista, vlažna pamučna krpa.
Vlaga sadržana u krpi će kruh održati mekim kao kad ste ga kupili bez promjene njegovog okusa.
Sve što trebate učiniti je narezati kruh na šnite ili male komadiće koje ćete držati zamotane u vlažnoj krpi i to je to.