Kad je Bog z crikve zaša

Mladi filmaši iz Vodnjana snimaju film u Istri, a trebaju im statisti

| Autor: Vanesa Begić
(Osobna arhiva)

(Osobna arhiva)


La Udruga iz Vodnjana priprema produkciju dugometražnog igranog filma "Kad je Bog z crikve zaša", čiji scenarij i režiju potpisuju Teo Morosin i Eric Ušić. Radnja filma, inspiriranog romanom Fulvija Tomizze "Quando Dio uscì di chiesa", smještena je pred kraj 16. stoljeća; u razdoblje kasne renesanse i početka protureformatorske inkvizicije u Istri. Riječ je o autorskom filmskom projektu kojeg provodi grupa filmskih entuzijasta i prijatelja iz Vodnjana koja je već realizirala nekoliko kratkih, kao i dva srednjometražna filma ("The girl in the Blue Dress" i "La predstava").

S obzirom na povijesni kontekst radnje filma za snimanje, koje će se prema planu odvijati između 25. listopada i 10. studenog, potrebno je dvadeset statista/statistica koji će u duhu vremena u kojem se odvija filmska radnja biti adekvatno kostimirani.

Casting/Audicija za statiste održat će se u prostoru IKA-e (Istarske kulturne agencije) u prizemlju Zajednice Talijana u Puli (Carrarina 1), u utorak, 15. listopada od 10 do 17 sati. Traže se statisti od 18 do 65 godina, oba spola. S obzirom na to da se radi o povijesnoj, kostimiranoj drami, audiciji se trebaju odazvati osobe bez pirsinga, vidljivih tetovaža i obojane kose.

Sa statistima je predviđeno šest dana snimanja po osam sati dnevno na lokacijama u Vodnjanu, Humu i Grožnjanu. Prijevoz i hrana su osigurani.

Film su dosad podržali Istarska županija i Grad Vodnjan, simbolična inicijalna sredstva filmu su dodijeljena i od HAVC-a, a projekt je putem crowdfundinga podržala i zajednica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter