Od 6. do 8. rujna u Novigradu

Treće izdanje donosi 25 kratkometražna filma

| Autor: Vanesa Begić
S prošlogodišnjeg izdanja (Foto: Promo)

S prošlogodišnjeg izdanja (Foto: Promo)


Treće izdanje Festivala kratkog metra u Novigradu, filmske manifestacije koja diljem Istre prikazuje isključivo kratkometražne filmove, održat će se od 6. do 8. rujna. Nakon uspješna prva dva izdanja, ovaj projekt i dalje za cilj ima promovirati tu filmsku formu među publikom, educirati, ali i postati platforma za konzumaciju filmskog sadržaja nedostupnog u redovitoj kino-distribuciji te iznad svega obogaćivati i nadopunjavati kulturno-umjetnički program Novigrada.

Sud publike

Ovogodišnje festivalsko izdanje uključuje 25 kratkometražna filma, od čega je deset studentskih filmova. Filmovi će biti prikazani u sastavu međunarodnog i regionalnog natjecateljskog programa te kroz obiteljski program za najmlađe. Filmovi iz konkurencije natječu se za glavnu festivalsku nagradu - Zlatne patuljke - o čemu sud donosi publika - naime, nagrade za najbolji regionalni i najbolji internacionalni kratki film dodjeljuju se po izboru publike.

Festival se ove godine i prostorno širi - pored dvije novigradske lokacije od prošle godine - digitaliziranog Centra za manifestacije i kulturu Novigrad te Trga Pozzetto, ove godine projekcije će se održati na još jednoj lokaciji na otvorenom, što će biti objavljeno uskoro.

Filmski program održat će se od 6. do 8. rujna, a popratni- edukativni dva dana dulje - od 4. do 8. rujna. Edukativni program uključit će radionice za mlađe, ali i starije školarce, a vodit će ih Gordan Marijanović, Matea Bublić i Lucija Barišić.

Kviz s Deanom Kotigom

Bogat popratni program uključit će brojna druženja profesionalaca, gostiju i partnere, večernje zabavno-glazbene programe među kojima organizatori izdvajaju Filmski kviz s ovogodišnjim svjetskim prvakom u kvizu - Deanom Kotigom.

Partneri festivala su Grad Novigrad, Istarska županija - Upravni odjel za kulturu i obrazovanje Istarske županije, Turistička zajednica grada Novigrada, Zajednica Talijana Novigrad i pokrovitelji.


Podijeli: Facebook Twiter