Pula Film Festival

Počinje "Kino u kvartu": Filmovi na četiri nove lokacije

| Autor: Vanesa Begić
(Foto: Arhiva Glasa istre)

(Foto: Arhiva Glasa istre)


Program Javne ustanove Pula Film Festival naslovljen »Kino u kvartu« održat će se i ove godine, petu godinu zaredom, a počinje ovoga petka. Manifestacija je na rasporedu od 16. do 25. kolovoza na deset pulskih lokacija, od koji su se mnoge koristile i ranijih godina, a tu su i četiri nove lokacije gdje će najmlađi moći pogledati filmove uz slobodan ulaz. Svi filmovi počinju u 21 sat.

Filmovi na livadama

Nove lokacije su livada u Šijani, odnosno između ulica Jurja Žakna – Valturska – Divkovićeva, Art Park kod Rojca, kao i livada koja pripada Mjesnom odboru Stoja, između ulica Ljudevita Posavskog i Kochove, kao i park Monte Zaro, koji je ugostio i filmsku projekciju prve, korona-godine 2020. Program započinje u petak, 16. kolovoza, na Trgu kralja Tomislava filmom »Kraljica plesa« o djevojčici Mini.

U nedjelju pak, 18. kolovoza na livadi u Šijani moći će se pogledati »Valdovu priču« film koji uz pregršt humora pripovijeda o zajedništvu i potrebi za domom na temelju inspirativnih stvarnih događaja iz djetinjstva nogometaša Valda Lopesa.

Potom slijede tri filma u sklopu programa »Ljeto u mreži« u organizaciji Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača. Na igralištu OŠ Kaštanjer 19. kolovoza je Disneyev klasik »Tarzan«, a dan kasnije u Art Parku bit će prikazan »Moj prijatelj robot«, koji je ove godine osvojio nominaciju za Oscara u kategoriji najboljeg animiranog filma. Placa u Štinjanu dana 21. kolovoza bit će poprište prikazivanja filma »Mačke u muzeju«, koji prati muzejske pustolovine mačka Vincenta.

Mačke

Kada smo već kod mačaka, film »Moj mačak Ru« prikazat će se 22. kolovoza na Stoji, na livadi koja se nalazi između zgrada u ulici Ljudevita Posavskog i Kochove. U parku Monte Zaro, 23. kolovoza, prikazat će se animirana pustolovina »Titina – avantura na Sjevernom polu«. Posljednja su pak dva termina rezervirana za filmove o malom Nikici, liku iz priča francuskog autora Jean-Jacquesa Sempéa – 24. kolovoza na igralištu OŠ Veli Vrh je animirani film »Nikica – kako je sve počelo«, a 25. kolovoza, u Mornaričkom parku slijedi »Nikica u potrazi za blagom«.

Program će dodatno biti obogaćen prikazivanjem kratkometražnih animiranih filmova nastalih na radionici izrade animiranog filma »Škare, papir, dinosaur« u sklopu 71. Pulskog filmskog festivala, a filmovi će biti prikazani 17., 19., 22. i 23. kolovoza prije projekcija dugometražnih filmova. Potom, dana 16. i 18. kolovoza prikazat će se kratkometražni animirani film »Morski heroji« nastao na kreativnoj radionici stop-motion animacije za učenike i učenice s teškoćama u razvoju u sklopu projekta »U istom filmu – korak do kulture« koju je organizirala Udruga Metamedij.

Organizator Kina u kvartu je Javna ustanova Pula Film Festival, a program su podržali Hrvatski audiovizualni centar, Turistička zajednica grada Pule i Grad Pula.

Obogaćen program

Program će biti obogaćen prikazivanjem kratkometražnih animiranih filmova nastalih na radionici izrade animiranog filma »Škare, papir, dinosaur« u sklopu 71. Pulskog filmskog festivala, a filmovi će biti prikazani 17., 19., 22. i 23. kolovoza prije projekcija dugometražnih filmova. Dana 16. i 18. kolovoza prikazat će se kratkometražni animirani film »Morski heroji« nastao na kreativnoj radionici za učenike i učenice s teškoćama u razvoju u sklopu projekta »U istom filmu – korak do kulture«

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter