PRISJETIO SE

Matthew McConaughey razmišljao je o napuštanju glume tijekom dvogodišnje pauze: "Bilo je zastrašujuće"

| Autor: M. Č.
(Foto: Reuters)

(Foto: Reuters)


Svjetski poznati glumac Matthew McConaughey podijelio je kako mu je uzimanje dvogodišnje pauze od Hollywooda pomoglo da preoblikuje svoju karijeru.

U nedavnom razgovoru s kolegom iz Teksasa, Glenom Powellom, za Interview magazin, McConaughey je objasnio da je "morao napustiti Hollywood na dvije godine" nakon što je osjetio da mu je teško dobiti uloge izvan romantičnih komedija.

"Obično sam išao u suprotnom smjeru kada sam osjećao da Hollywood želi da idem u određenom smjeru. Kada sam imao svoje godine romantičnih komedija, mogao sam im posvetiti samo određenu količinu energije, i to su bili neki solidni hitovi za mene," rekao je, te dodao: "Ali želio sam isprobati druge stvari."

"Čovječe, bilo je zastrašujuće. Imao sam duge razgovore sa svojom suprugom o potrebi da pronađem novu profesiju", kazao je McConaughey, nakon što ga je Powell pitao kako se osjećao tijekom svoje pauze.

Dobitnik Oscara prisjetio se kako je svojoj supruzi, Camili Alves McConaughey, govorio da razmišlja o podučavanju u srednjoj školi, studiranju za dirigenta ili radu kao "vodič za divlje životinje" tijekom tog razdoblja.

"Iskreno sam mislio, ‘Izašao sam iz Hollywooda. Izašao sam iz svog kolosijeka.’ Kolosijeka u kojem je Hollywood rekao da trebam ostati," rekao je, te nastavio: "A Hollywood je bio kao, ‘Pa, je**ga, čovječe. Trebao si ostati u svom kolosijeku. Doviđenja.’ "

Inače, McConaughey je prvi put stekao značajnu popularnost 1993. godine, filmom "Dazed and Confused", prije nego što se usidrio u niz romantičnih komedija početkom 2000-ih, od kojih je među poznatijima njegova uloga uz Kate Hudson u filmu "How to Lose a Guy in 10 Days" iz 2003.

Iako McConaughey nije precizirao kada je njegova dvogodišnja pauza bila, nije imao nijednu ulogu na ekranu 2007. i 2010. Do 2013. godine glumio je u filmovima kao što su "Dallas Buyers Club" i "The Wolf of Wall Street", prvi od kojih mu je donio Oscara 2014. godine.

"Bilo je zastrašujuće. Dani su dugi — vlada osjećaj beznačajnosti," rekao je McConaughey Powellu, dodavši: "Ali odlučio sam da je to ono što trebam učiniti, pa nisam htio povući padobran i odustati od misije na kojoj sam bio. Ali bilo je zastrašujuće, jer nisam znao hoću li ikada izaći iz pustinje."

U svibnju, Powell je za The Hollywood Reporter rekao da je savjet od McConaugheyja utjecao na njegovu odluku da se trajno preseli u Austin, nakon što je živio u Los Angelesu više od 15 godina. "Rekao je, ‘Hollywood je Matrix, čovječe. Priključiš se i sve je lažni svijet. Rekao je, ‘Onda odem u Austin i isključim se. Sve je stvarno. To su moji prijatelji, to je moja obitelj, moji postupci tamo su važni'", prisjetio se Powell McConaugheyjevih riječi.


Podijeli: Facebook Twiter