PROMJENA NA ČELU FAŽANSKOG KOMUNALCA

NAKON OSTAVKE DIREKTORICE, SDP-ovac Danijel Ferić vršitelj dužnosti direktora općinskog poduzeća



Sreća da je i on pristao preuzeti tu obavezu, tražio sam to i od drugih, ali nisu željeli pristati, kaže općinski načelnik Radomir Korać * Ako je načelnik za gašenje požara odabrao Ferića, moramo to prihvatiti, kaže predsjednik Vijeća Aleksej Mišan

Komunalno poduzeće općine Fažane opet ima upražnjeno čelno mjesto! Direktorica Neda Rakovac Šuran, imenovana u studenom prošle godine, prije desetak je dana podnijela ostavku, a na njeno je mjesto, kao vršitelja dužnosti, općinski načelnik Radomir Korać imenovao Danijela Ferića, bivšeg šefa pulskog SDP-a, koji je do sada u Općini bio angažiran kao vanjski stručni suradnik. Kako saznajemo iz Općine, Ferić ne dobiva naknadu za rad u Komunalcu, niti je stupio u radni odnos.

Mnoge je iznenadila ostavka Rakovac Šuran, koja je došla je u nezgodnom trenutku, usred turističke sezone kada komunalnih zahtjeva ima i previše. Uostalom, imenovanje Rakovac Šuran dalo je naslutiti da se stvari u Komunalcu počinju stabilizirati, nakon što je tvrtku od 2011. do 2017. kao vršitelj dužnosti, ali bez raspisivanja natječaja, vodio Mirko Gortan, što je dovelo i do nepravomoćne presude tadašnjoj načelnici Adi Damjanac koja je zbog zloporabe položaja i ovlasti osuđena na deset mjeseci zatvora, ali uvjetno, uz rok kušnje od dvije godine.

- Ostavku sam dala iz privatnih razloga. Sama sam tako odlučila i nemam što dodati, ukratko nam je rekla Neda Rakovac Šuran.

Ostavka je zatekla i načelnika Koraća. Primjedbi na njen rad, barem javno, nije bilo, a od općinara je odmah po imenovanju dobila i pohvale za čišćenje šume i šikare u i oko kampa Pineta, što je ostvarilo estetski, ali i protupožarni rezultat. Komunalac uz javne površine gospodari i parkiralištima, grobljem, otpadom u suradnji s pulskom Herculaneom, bavi se uređenjem i održavanjem plaža, oborinske odvodnje…

Predsjednik Općinskog vijeća Aleksej Mišan, jedan od predstavnika IDS-a, rekao nam je da je tek čuo da je direktorica dala ostavku, ali ne i da je za v. d. direktora imenovan Ferić.

- Načelnik je taj koji daje povjerenje određenim ljudima i ako smatra da treba "gasiti požar" i za to imenovati odgovornu osobu, mi se s time možemo samo složiti ili ne. A ako je za to odabrao Ferića, moramo to prihvatiti. Nadam se da će se posao ubuduće obavljati bolje. Znamo da je bilo problema i prije, da su djelatnici nezadovoljni, da je direktorica dala ostavku, i kada sve to gledam u paketu smijem primijetiti da i nije neka sretna situacija. Samo se nadam da će se stvari srediti u Komunalcu, zaključio je Mišan. (PIŠE Zvjezdan STRAHINJA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter