NOVI SINGL

POGLEDAJTE NOVI VIDEO GRUPE DOGMA: Atmosfera pandemije u spotu za pjesmu "Svaki dan"

| Autor: Mladen RADIĆ

Pjesma 'Svaki dan' govori da vrijeme koje trenutno živimo nisu naši dani, tj. ne pripadaju nam i ne možemo upravljati njima, a istovremeno dobili smo vrijeme svijeta da razmišljamo o sebi i svom vremenu. 'Svaki dan' je pjesma u kojoj se trenutno svi možemo prepoznati, ističe Dogma

 

"Svaki dan" novi je singl s aktualnog, Dogminog petog studijskog albuma "Nemir" pod etiketom izdavačke kuće Dallas. U pjesmi vokalno i tekstualno gostuje pulski reper Icon (Deni Mofrdin), na trubi Branko Sterpin, a Luka Žužić na trombonu.

Pjesma govori o pojedincu koji snažno osjeća zamor od jednolične svakodnevice, ima doživljaj da svaki dan proživljava isto, osjećajući se da je izvan vremena u kojem živi, a kojemu duhovno i mentalno također ne pripada.

"Svaki dan gledamo u isto, razmišljajući o svom životu, jedina je sloboda osjećaj da je život sam dragocjen i da mu se treba iskonski vratiti i raditi na sebi / tražiti sebe. Zahvalan na životu, ponizan pod nebom plavim -to je poruka pjesme. Pjesma 'Svaki dan' govori da vrijeme koje trenutno živimo nisu naši dani, tj. ne pripadaju nam i ne možemo upravljati njima, a istovremeno dobili smo vrijeme svijeta da razmišljamo o sebi i svom vremenu. 'Svaki dan' je pjesma u kojoj se trenutno svi možemo prepoznati, ističe Dogma.

Autori teksta su Sandro Pettener i Deni Mofrdin-Icon. Produkciju pjesme potpisuju članovi Dogme uz aranžman i glazbu, a za miks i mastering je zaslužan Perica Šuran.

Za pjesmu je snimljen i spot čija radnja je fokusirana na ženski lik koji usamljeno luta gradom, atmosfera spota ocrtava beznađe i otuđenost uslijed pandemije koronavirusa. Spot je sniman u Istri, u Poreču, njegova glavna akterica je Lejla Hasanagić. Redatelj je Mladen Đaković (N.O. Production) koji potpisuje montažu i postprodukciju.

Dogma ove godine obilježava 25. godina postojanja i rada na glazbenoj sceni, no zbog virusa su odgođene koncertne aktivnosti, kao i proslava obljetnice benda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter