Ilustracija (Pixabay)
Bundeva je superhrana s brojnim zdravstvenim prednostima. Ne samo da ima vrlo malo kalorija (18 kcal/100 g), već je i bogata vitaminima A, vlaknima i mineralima poput cinka.
Rezultat: pročišćava vašu kožu i čini je sjajnom, ako je pojedete, ali i ako je nanesete kao masku za revitalizaciju.
Beta-karoten sadržan u bundevi je snažan antioksidans, koji se suprotstavlja djelovanju slobodnih radikala, glavnih uzroka starenja epiderme.
Sastojci
Priprema
Bundevu skuhajte u vodi. Kad je kuhana i ocijeđena, zgnječite ju vilicom, dodajući malo po malo svježeg vrhnja.
Dobro promiješajte dok ne dobijete kremu. Ostaviti da se ohladi.
Mješavinu treba nanijeti 20 minuta na dobro očišćeno lice.
Skinite masku toplom vodom i nanesite hidratantnu kremu.
Sastojci
Priprema
Bundevu narezati na komade i staviti kuhati.
Dodajte pola žlice meda i pola žlice mlijeka. Sve pomiješajte i dodajte bademovo ulje.
Raširite masku po licu i vratu. Ostavite da djeluje 15 minuta, a zatim isperite toplom vodom.
Sastojci
Priprema
Bundevu narezati na komade i staviti kuhati. Pomiješajte smjesu s cijelim jajetom. Žumanjak ima hranjivi učinak, dok će bjelanjak koži dati čvršći izgled.
Dodajte žličice meda, da hidratizirate kožu, a zatim malo soka od brusnice, koji ima adstringentna svojstva.
Nanesite masku na lice i opustite se oko 15-20 minuta. Isperite toplom vodom.