ZAGREB

Tahijev viteški turnir i srednji vijek u Donjoj Stubici

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Od petka do nedjelje u Donjoj se Stubici održava "Stubica fest" koji nudi niz kulturnih i edukativnih aktivnosti kao što su Tahijev viteški turnir sa srednjovjekovnim programom i sajmom, humanitarni gastro show te igraonice i zabave za djecu.

"Stubica fest" je manifestacija čiji je cilj prikazati kulturno-povijesnu i gastro ponudu Gupčevog kraja, a održava se u kulturno povijesnoj cjelini središnjeg dijela Grada Donja Stubica.

Gupčev kraj poznat je po zanimljivim događanjima kao što je Seljačka buna – Bitka kod Stubice, Susreti za Rudija i Ljeto u dvorcu Oršić. Ljeti je Gupčev kraj bogat izletnicima, a Stubica fest na početku ljeta ponudit će „spoj povijesne, zabavne, kulturne i gastro ponude“, ističu iz Turističke zajednice.

Tahijev viteški turnir na rasporedu je u subotu i nedjelju od 16 do 20 sati, u sklopu kojega će se posjetiteljima prikazati stari zanati kao što su lončar, kovač, košaraš te srednjovjekovne društvene igre i kuhinja.

Gastro program nastavlja se natjecanjem ekipa obrtnika iz cijele Hrvatske, koji će predstaviti svoju regiju autohtonom jelima po vlastitom izboru. Cjelokupni projekt imati će humanitarni karakter.

Za najmlađe organiziran je Fellerov kutak u kojemu će, kroz oba dana vikenda, biti razne radionice i edukacije, likovna kolonija te dječji program.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter