i tony cetinski

Zucchero glavna zvijezda dočeka Nove godine u Dubrovniku

| Autor: Hina
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Talijanski glazbenik Adelmo Fornaciari Zucchero bit će glavna zvijezda dočeka Nove godine na dubrovačkom Stradunu, a trošak njegova nastupa u iznosu od 300.000 eura u cijelosti će pokriti sponzori, objavio je u četvrtak dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Franković je na konferenciji za novinare najavio kako će, uz Zucchera, na dubrovačkom dočeku nastupiti i Tony Cetinski, za što će se iz gradskog proračuna izdvojiti 60.000 eura.

"Ovo je velik iskorak za Dubrovnik jer već dva desetljeća naši sugrađani ističu da za doček Nove godine treba dovesti stranu zvijezdu. Taj posao nije nimalo lak jer većina velikih zvijezda niti ne želi nastupati na dočecima", rekao je gradonačelnik.

Pregovori o nastupu Zucchera trajali su oko pola godine, otkrio je Franković i poručio kako mu je velika čast što je do sada doveo sve regionalne zvijezde na Stradun, a ove godine je napravljen korak više i dovodi se "miks" Zucchera i Cetinskog. Mislim da su savršen tandem pa će doček biti još jedan u nizu za pamćenje, kazao je.

"Zaključili smo da Zucchera slušaju svi, od mladih preko srednje generacije do starijih. Njegove pjesme svi znaju, a oni  koji možda čak i ne znaju kad se u kafiću ili disku izvodi njegova pjesma, u konačnici će to saznati na Stradunu", napomenuo je dubrovački gradonačelnik.

Osim na Stradunu, novogodišnji koncert moći će se pratiti na videozidu na još nekoliko lokacija u blizini gradske jezgre. Franković je poručio kako će se, s obzirom na dvadeset međunarodnih zrakoplovnih linija ove zime, zimski turizam u Dubrovniku pokazati uspješnim.

"Imamo izvrsnu komunikaciju s Ryanairom, a postoji mogućnost uvođenja posebnih letova u razdoblju dočeka. Razgovaramo i s Croatia Airlinesom, a brojne su turističke agencije pokazale interes za organiziranje charter letova", naveo je Franković.

Cjelovit program Dubrovačkog zimskog festivala bit će naknadno predstavljen, a Franković je zasad potvrdio da će se otvoriti 30. studenoga koncertom Jelene Rozge, dok je za Dan dubrovačkih branitelja, 6. prosinca, osmišljen poseban program.

"Angažirali smo Đanija Stipaničeva i klape Ragusavecchia i More, a naša je želja i Marko Perković Thompson, ako mu to obiteljske okolnosti dopuste", rekao je.

U danima uoči dočeka na Stradunu će se održati koncert "Dobra večer, prijatelji" u čast Milu Hrniću, a nastupit će i Sergej Ćetković te Matija Cvek. Posljednjeg dana 2024. godine tradicionalno će se održati dječji doček za najmlađe uz Ante Gelo Band, Ivu Ajduković Marović i Brunu Oberan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter