južnokorejska književnica

Nakon Nobela knjige Han Kang prodane u 130.000 primjeraka

| Autor: Hina
(Reuters)

(Reuters)


Knjige južnokorejske književnice Han Kang, ovogodišnje dobitnice Nobelove nagrade za književnost, za manje od jednog dana prodane su u više od 130.000 primeraka na internetskim knjižarama u Južnoj Koreji, objavila je agencija Yonhap.   

Internetske književne platforme Kyobo Book Center i Yes24 u petak su objavile da su prodale više od 60.000 odnosno 70.000 primjeraka Haninih djela. Njezine su knjige sada rasprodane i dostupne samo u pretprodaji.

Na popisu najprodavanijih knjiga Kyobo book Centera dosad je bila popularna njezina knjiga "Vegetarijanka", no nakon što je dobila Nobela odlično se prodaju sva njezina djela - "Human Acts", "We Not Part", "The White Book" i "Greek Lessons". 

Za sedam spisateljičinih djela treba napraviti rezervaciju jer knjiga više nema na skladištima. Prodaja u Kyobou je, od objave Nobelove nagrade porasla za čak 451 put.

Sličan je trend i na književnoj platformi Yes24 na kojoj među prvih deset najprodavanijih dominiraju Hanina djela. 

Samo u petak tri su naslova prodana u ukupno 77.000 primjeraka.

Aladin, još jedna internetska knjižara, izvješćuje da su Hanine knjige na prvih osam mjesta njezina popisa najprodavanijih. 

"Prvi se put Hanine knjige tako brzo prodaju od knjige 'Vegetarijanka', koja je osvojila međunarodnu nagradu Man Booker", rekla je Kim Hyun-jung, zadužena za najprodavanije knjige u Kyobu od 2008.

Nobelovo povjerenstvo u četvrtak je objavilo da je Han Kang dobila Nobelovu nagradu za književnost "za svoju napetu pjesničku prozu koja se suočava s traumama iz povijesti i koja otkriva krhkost ljudskog života". Han Kang rođena je 1970. u Južnoj Koreji u gradu Guangzhou, a u devetoj godini preselila se s obitelji u Seul.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter