turneja "Doživjeti stotu"

Prodano više od 70 posto ulaznica za koncert Bijelog dugmeta vinkuranskom kamenolomu 

| Autor: Hina
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Prodano je više od 70 posto kapaciteta za koncert Bijelog dugmeta, koji će se održati u nedjelju, 25. kolovoza, u starorimskom kamenolomu Cave Romane u Vinkuranu pored Pule, objavio je organizator koncerta Virido S.A. Pula.

Cave Romane jedinstvena je pozornica na otvorenom, okružena 40 metara visokim kamenim liticama, smještena u srcu najstarijeg istarskog kamenoloma iz kojeg je vađen kamen za pulsku Arenu te mnogobrojne druge građevine i spomenike u Hrvatskoj, od antike do 90-ih godina prošlog stoljeća. 

Bijelo dugme - jedan od najvećih rock and roll sastava s područja bivše države, ponovno nastupa nakon skoro 20 godina od posljednjih koncerata koje su održali 2005. u Zagrebu, Sarajevu i Beogradu pred više od 200.000 gledatelja. Dugoočekivanom turnejom nazvanom "Doživjeti stotu", Bijelo dugme proslavit će 50 godina, a slavlje je krenulo 11. svibnja u Sarajevu, gdje je sve i počelo 1974. kada je Goran Bregović oformio legendarni bend.

Postavu Bijelog dugmeta na turneji "Doživjeti stotu" čine Goran Bregović na gitari, Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa kao vokali, Điđi Jankelić na bubnjevima, i Zoran Redžić na basu. S obzirom na to da klavijaturisti Vlado Pravdić i Lazar Ristovski više nisu među živima, na klavijaturama će biti dugogodišnji Bregovićev suradnik i multiinstrumentalist Ogi Radivojević.

Turneja koja u Hrvatskoj kreće s jedinstvene koncertne pozornice Cave Romane, nastavit će se u drugim hrvatskim gradovima, o čemu će uskoro biti objavljeno više informacija. Bijelo dugme namjerava veliki rođendan obilježiti sa 50 nastupa na 50 različitih lokacija. Bend će svoje koncerte započeti u gradovima bivše Jugoslavije, a zatim će nastaviti širiti "dugmemaniju" i po ostalim gradovima svijeta.

Omiljene hitove Bijelog Dugmeta iz svih njihovih faza poput "Ne spavaj mala moja muzika dok svira", "Selma", "Sanjao sam noćas da te nemam", "Na zadnjem sjedištu moga auta", "Ružica si bila, sad više nisi“, "Đurđevdan" ili "Evo, zakleću se" obožavatelji će imati ponovno priliku doživjeti uživo u nevjerojatnom okruženju prirode i antičkog kamenoloma ovoga ljeta u srcu Istre, ističe organizator.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater