ZAGREB

Perpetuum Jazzile kreće na turneju po Dalmaciji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Slovenski vokalni orkestar Perpetuum Jazzile kreće na ljetnu turneju po Dalmaciji, na pozornici Ljetnog kina u Makarskoj nastupit će 6. srpnja, na hvarskoj ljetnoj pozornici Veneranda 7. srpnja te na Gradini u Solinu 8. srpnja, objavio je Music Time.

Perpetuum Jazzile osnovao je umjetnički voditelj Marko Tiran 1983. godine pod imenom Gaudeamus, a kasnije su promijenili ime u Perpetuum Jazzile. 

Danas je to najpopularniji vokalni orkestar na YouTubeu, čiji nastupi dosežu preko 90 milijuna pregleda.

Radi se o vokalnom (a capella) orkestru od 40 vrhunskih pjevača čiji koncerti su satkani od hitova raznih žanrova, jazz, pop, swinga, rock, bossa nove, sambe, gospela...

Koncertni repertoar uključuje vokalne obrade svjetski poznatih uspješnica izvođača kao što su ABBA, Toto, Michael Jackson, The Queen, Daft Punk, David Guetta, Lady Gaga, Earth, Wind & Fire, Billy Joel, David Bowie, Joni Mitchell, George Benson, Bee Gees i dr, kao i vlastite interpretacije i obrade raznih narodnih pjesama.

Perpetuum Jazzile pjeva na različitim jezicima: engleskom, portugalskom, španjolskom, talijanskom, njemačkom, hrvatskom, makedonskom, slovenskom i dr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter