VRIJEDNOST PREKO 2 MILIJUNA KUNA

Župan Miletić uručio dva nova ambulantna vozila pulskoj hitnoj

| Autor: Glas Istre
Primopredaja vozila

Primopredaja vozila


Istarski župan Boris Miletić uručio je danas u Puli ključeve za dva nova ambulantna vozila ravnateljici Nastavnog zavoda hitne medicine Istarske županije Gordani Antić. Nabavka je sufinancirana iz decentraliziranih sredstava Istarske županije, u vrijednosti od 2.250.000 kuna.

Vozila su namijenjena za Ispostavu Pula, a kako je naglasila ravnateljica dr. Antić danas je izuzetno sretan dan za županijski Nastavni zavod za hitnu medicinu.

- Time samo u samo godinu dana nabavili 7 novih ambulantnih vozila za Istarsku županiju, čime je podignuta kvaliteta zdravstvene zaštite za naše građane i turiste diljem Istre, ali i osigurani bolji uvjeti rada za djelatnike hitne medicine, kazala je dr. Antić.

Župan Miletić je rekao da je svima zdravlje na prvom mjestu, što često znamo zaboraviti dok ne dođemo u situaciju da zatrebamo medicinsku skrb, nakon čega je počnemo i više cijeniti.

- Istarska županija u kontinuitetu ulaže u naš Nastavni zavod za hitnu medicinu, a između ostalog i u nabavku voznog parka, posebice znajući koliko godišnje kilometara prijeđu. Drago mi je što Županija s našim jedinicama lokalne samouprave osigurava i tzv. nadstandard, dakle standard van onoga što je HZZO propisao. Ne smijemo smetnuti s uma ni da smo najrazvijenija turistička regija u državi i da u ljetnim mjesecima imamo povećan broj ljudi koji ovdje borave, a samim time NZHM ima znatno više posla. Istarska županija će i u nadolazećem razdoblju nastaviti s nabavkom ambulantnih vozila, poručio je župan Miletić, zaželjevši djelatnicima puno uspjeha u poslu, uz što manje intervencija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter