Hvale vrijedna gesta

Mladi porečki poduzetnik donirao 15 tisuća kuna za porečku Hitnu pomoć


Vrijednu donaciju u iznosu od 15 tisuća kuna donirao je danas porečkoj ispostavi Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije mladi poduzetnik David Šakota iz porečkog restorana Peterokutna kula. Primopredaja donacije obavljena je u prostorima porečke ispostave, a prisustvovali su joj uz donatora, dr.Gordana Antić, voditeljica porečke ispostave i djelatnici, te zamjenica predsjednika Gradskog vijeća Grada Poreča-Parenzo Gordana Šušljik, posrednica u ovoj donaciji.

-Vjerujemo da je Hitna pomoć jedna od najvažnijih službi u Poreču, kako za nas građane, tako i za turiste. Naime, unatoč svom trudu medicinskih radnika, saznali smo da postoji potreba za

opremom i sredstvima i odlučili smo pomoći. Ovim putem pozivam i ostale poduzetnike da se pridruže i svojom donacijom pridonesu dobrobiti zajednice. Povod je došao kad smo vidjeli trud hitne medicinske ekipe i palo nam je na um da im na bilo koji način pomognemo i olakšamo posao, kazao je Šakota.

-Donaciju smo iskoristili na najbolji način, iskoristili smo za kupnju pulsnog oksimetra za dijete i odraslu osobu, za procjenu razine kisika u tijelu pacijenta. Drugi dio donacije upotrijebili smo za kupnju ljepila za rane, relativan novite koji se u svijetu već desetak godina dobrano koristi, i vrlo malo se ljudi u svijetu šiva. Za 30 sekundi možemo zalijepiti ranu i krenuti u dalje intervencije, nema boli i ožiljka rane i kvaliteta zbrinjavanja je svakako bolja i

puno lakša. Ljepilo međutim nije na listi HZZO-a i treba ga kupiti, pa smo ova sredstva iskoristili da pacijentima bude bolje, kazala je Antić. Tim porečke Hitne je Šakoti uručio zahvalnicu za ovaj plemenit čin.(GI)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter