USPJEH UČENIKA PULSKE ŠKOLE

Učenici Lipe govore njemački: potvrdio Goethe-institut


Svečanom podjelom certifikata Goethe-Instituta u poznavanju njemačkog jezika potvrđene su jezične kompetencije više od stotinu učenika pulske Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu. Oni su nakon svoje redovne nastave njemačkog jezika u školi imali priliku pokazati što znaju i mogu na međunarodnim ispitima Goethe-Instituta te su uspješno položivši ispite na razinama A1, A2 i B1 prema zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike postali ponosnim vlasnicima ovih vrijednih svjedodžbi.

Postignut uspjeh svakako im je dobra motivacija za daljnje učenje, a obogaćeni su i njihovi životopisi i mape s dokumentacijom za prijavu na natječaje za kvalitetna mjesta u turističkom sektoru.

- Svi znamo da poslodavci sve teže pronalaze kvalitetnu radnu snagu za rad u turizmu, najbrže rastućoj grani hrvatskog gospodarstva. Broj gostiju s njemačkog govornog područja koji posjećuju našu regiju u stalnom je porastu, stoga vjerujemo da će se naši učenici svojim kompetencijama moći natjecati za najbolja radna mjesta te da će i u praksi pokazati što sve mogu i znaju, rekla nam je ravnateljica škole Orhideja Petković.

Kako smo već izvještavali, ova je pulska škola jedina strukovna škola u Istri koja je imenovana Regionalnim centrom kompetencija, što učenicima i djelatnicima škole donosi brojne pogodnosti.

- Izdašna sredstva iz europskih fondova koristit će se tako za opremanje škole i edukacije nastavnika kako bi svojim kvalitetnim radom što bolje pripremili učenike za izazove tržišta rada u 21. stoljeću, kazale su profesorice njemačkog Marina Bojanić i Vesna Pavletić. (V. B.)  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter