Novi prometni režim do kraja godine

REKONSTRUKCIJA PREMANTURSKE Od utorka obilazno za Premanturu, Valdebek, Vintijan i Kavrerski put

| Autor: Borka PETROVIĆ
Premanturska cesta

Premanturska cesta


Radi rekonstrukcije Premanturske ceste te izgradnje rotora na raskrižju s Valdebečkim i Kavrerskim putem, za sav se promet od utorka, 17. studenog, zatvara Premanturska cesta i to od raskrižja s Valdebečkim putem do Wolffove. Izvođač radova Cesta organizirala je obilazne pravce, što će vrijediti do konca godine, ali ovisno i o dinamici radova.

Za Premanturu i povratno prema gradu ići će se Cestom Prekomorskih brigada i Medulinskom, a za Vintijan i povratno prema gradu preko Pješčane Uvale i jednosmjernim ulicama prije ulaska u Pješčanu te Prekomorskim brigadama. Promet za Valdebek i prema gradu ići će Mihovilovićevom ulicom i Valdebečkim putem, a za Kavrerski put i prema gradu Cestom Prekomorskih brigada i Ulicom Dolinka.

Od 17. studenog i autobusi Pulaprometa na liniji 27a vozit će kroz Vinkuran do kružnog toka u Banjolama, vratiti se u Vinkuran i potom kroz Pješčanu Uvalu voziti do centra Pule. Autobus neće voziti prema Vintijanu i Dolinki zbog nemogućnosti okretanja vozila. Linija 28d u smjeru Premanture koristit će Medulinsku cestu te se cestom prema Kaštijunu vratiti na Premantursku i nastaviti uobičajenom trasom, dok će u smjeru Pule voziti kroz Vinkuran i Pješčanu te Rizzijevom ulicom do centra Pule.

Projekt vrijedan 10,2 milijuna kuna zajedno provode Grad i pulski Vodovod. Prva faza obuhvaća izgradnju 196 metara Premanturske ulice s rotorom, 36 metara Kavrerskog puta te 56 metara Valdebečkog puta, gdje će se osim cesta, obostrano urediti nogostupi, oborinska odvodnja, javna rasvjeta i elektronička komunikacijska infrastruktura. U sljedećim fazama slijede rekonstrukcija dijela Valdebečkog puta do Ulice Jasne Crnobori te Premanturske do Alverdea, zajedno s radovima na vodovodnoj mreži. Projektant je društvo Via ing, a nadzor obavlja Učka konzalting, oba društva iz Pule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter