Od ponedjeljka

Rekonstrukcija Premanturske ceste ušla u drugu etapu: Zatvara se promet i od Wolffove do spoja na županijsku cestu

| Autor: Duška PALIBRK
Premanturska cesta (snimila Duška Palibrk)

Premanturska cesta (snimila Duška Palibrk)


U velikoj rekonstrukciji Premanturske i dijela okolnih cesta stiglo se do druge etape, kažu iz Grada Pule, pa se od ponedjeljka zatvara dodatnih 200 metara Premanturske, od Wolffove ulice do spoja sa županijskom cestom ŽC5119. Ova dionica zatvara se za sav promet, osim za vozila gradilišta i stanare koji su do sada taj dio ceste koristili kao obilazni put. Ostali obilazni putevi ostaju isti.

Na snazi, dakle, ostaje i sva dosadašnja privremena regulacija prometa koju je izvođač radova pulska Cesta uvela na obilaznici, Ulici Marsovo polje, Valdabečkom putu, Mihovilovićevoj, Premanturskoj, Kavrerskom putu, Ulici Dolinka te na Medulinskoj cesti uz jednosmjeran proboj s Mihovilovićeve na Premantursku.

Temeljem zahtjeva izvođača radova, odobrenje za ovu novu regulaciju prometa izdano je za razdoblje od 11. siječnja do 28. ožujka. Ovo veliko gradilište, zajednička investicija Grada i pulskog Vodovoda, otvoreno je 9. studenog 2020., a ugovoren rok izgradnje je 150 dana. Tih pet mjeseci, dakle, istječe početkom travnja pa bismo do Uskrsa trebali dobiti novi rotor na Premanturskoj, uz koju će pješaci, kao i Wolffovom ulicom, napokon koračati nogostupima, a ispod asfalta postavit će se i nove vodovodne cijevi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter