UMJESTO 10, VIŠE OD 30 DANA

Radovi u Jeretovoj ulici se odužili zbog neočekivano lošeg stanja kanalizacije. ROK ZA SANACIJU PRODUŽEN DO 24. OŽUJKA

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
(Zvjezdan STRAHINJA)

(Zvjezdan STRAHINJA)


Utvrđeno je da je 135 metara kolektora mješovite kanalizacije u izrazito lošem stanju te je odlučeno da se sanira, kao i 16 slivnika i njihovih priključaka u dužini od 70 metara, poručuju iz gradske uprave

Sanacija dijela Jeretove ulice, od marketa do križanja kod Mornaričkog groblja, znatno je premašila plan završetka radova do 22. veljače. Prema novom roku, radovi će potrajati, a cesta biti zatvorena, do 24. ožujka. Razlog produženju radova, kako doznajemo iz pulske gradske uprave, neočekivano je loše stanje sustava odvodnje pod zemljom.

- Na početku sanacije asfaltnog kolnika u dijelu Jeretove ulice bila je najavljena sanacija dijela mješovite kanalizacije, ali je prilikom snimanja stanja utvrđeno da je i 135 metara kolektora mješovite kanalizacije u izrazito lošem stanju te je odlučeno da se obnovi. Sanirat će se i 16 slivnika i njihovih priključaka u dužini od 70 metara, a sve da bi se poboljšala odvodnja za vrijeme oborina. Zbog toga je odobren produžetak radova na gradilištu do 24. ožujka, navode iz Grada.

Prvotno je planirana obnova samo 30 metara kanalizacije. Komunalna tvrtka Pragrande zadužena za javnu odvodnju radove planira završiti u prvoj polovici sljedećeg tjedna, što naravno ovisi o vremenskim uvjetima, a nakon toga s cestarskim radovima nastavlja tvrtka Cesta.

- Podsjetimo, sanacija asfaltnog kolnika u Jeretovoj ulici izvodi se u sklopu izvanrednog održavanja nerazvrstanih cesta na području grada Pule i, osim spomenutih, radovi obuhvaćaju izvedbu rampi za osobe s poteškoćama u kretanju na pješačkim prijelazima, poručuju iz Grada Pule.

Radovi u Jeretovoj, od kućnog broja 21 do broja 37, počeli su 12. veljače, a trebali su biti gotovi za deset dana. Tako je još od prve polovice prošlog mjeseca za promet zatvoren taj dio ulice, prolaz je dozvoljen samo vozilima gradilišta i stanarima, a kao obilazni pravci vozačima su na raspolaganju Ulica sv. Polikarpa i Ulica Agnana te ulice Veruda, Brijunska i Ljudevita Posavskog.

Zbog radova izmijenjene su i autobusne linije i određena privremena stajališta. Na linijama 1, 4, 4a i 6, nakon što autobusi prođu Mornaričku crkvu, skreću udesno prema Ulici sv. Polikarpa, a potom lijevo prema Ulici Stoja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter