obilježavanje

OVOG TJEDNA UZ DAN GRADA PULE Plesni i filmski program, izložbe i regata

| Autor: Duška PALIBRK
Ilustracija (snimio Duško Marušić Čiči)

Ilustracija (snimio Duško Marušić Čiči)


Uz Dan grada Pule, sutra, na Svjetski dan plesa udruga Sense&dance na Portarati će u 17.30 sati izvesti program "Dancing in the street". Od 20 sati u INK-u su "One", plesna predstava za djecu i mlade, a u Klubu Pulske filmske tvornice, u Stiglichevoj 12, tribina "Građanin film: Pula" s projekcijom kratkih autorskih filmova o Puli. Od sutra do subote u Galeriji C8 Arheološkog muzeja Istre od 9 do 17 sati može se pogledati izložba "Velištak - život naselja kasnog neolitika".

U petak, 30. travnja, u Gradskoj knjižnici i čitaonici u 18 sati počinje radionica za djecu "Piccoli terremoti u gostima" te se otvara izložba "Pula među koricama", koja se može razgledati u radno vrijeme knjižnice do 10. svibnja, kao i već postavljena izložba fotografija Sanje Simeunović Bajec. U 19 sati u Galeriji Makina otvara se izložba "Punk is not dead" Krešimira Golubića, koja tu ostaje do konca svibnja, a od 20 sati u INK-u su ponovno One", plesna predstava za djecu i mlade.

U subotu, 1. svibnja, u 10 sati je otvorenje Sailing Villagea Jedriličarskog kluba Uljanik na Riječkom gatu, uoči nedjeljne regate, a u isto vrijeme na Portarati položit će se vijenci na spomen-ploču palim radnicima 1920. godine.

U nedjelju, 2. svibnja, u 12 sati ispred Riječkog gata 30-ak jedrilica zabijelit će luku. Kao i svake godine ovaj veliki sportsko-promotivni projekt Jedriličarski klub Uljanik realizira uz podršku Grada i Lučke uprave Pule, Javne ustanove Pula Film Festivala, pulskog TZ-a te Veslačkog kluba Istra, ovog puta uz sve epidemiološke mjere. Okupljanje je posada i jedrilica ispred Veslačkog kluba u 9 sati, u 10.30 starta promo regata sa Stratosima, u 11.15 je online sastanak skipera i točno u podne start regate. Proglašenje pobjednika je oko 16-17 sati uz sudjelovanje samo nagrađenih posada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter