UOČI NOVE PEDAGOŠKE GODINE

LJETNE INVESTICIJE U PREDŠKOLSKE USTANOVE: Obnovljeno dvorište vrtića Rin Tin Tin

Elena Puh Belci i Tamara Brusich

Elena Puh Belci i Tamara Brusich


Tjedan dana prije početka nove pedagoške godine, zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, u pratnji ravnateljica Dječjeg vrtića Rin Tin Tin Tamare Brussich, posjetila je taj dječji vrtić u kojem su se ovog ljeta odvijali radovi na obnavljanju infrastrukture i podizanju kvalitete boravka mališana u vrtićkom objektu i dvorištu.

Poboljšani uvjeti boravka

Prilikom posjete, zamjenica gradonačelnika Pule izrazila je zadovoljstvo završenim radovima te je podsjetila kako je i ove godine za svu djecu na području grada Pule osiguran smještaj u vrtićkim ustanovama.

- Mališane će vrlo brzo, sigurna sam, razveseliti ovo prekrasno novouređeno dvorište na kojemu su sada višestruko poboljšani uvjeti boravka na prostoru kojemu gravitira znatan broj vrtićke djece, kazala je zamjenica gradonačelnika Puh Belci.

Ravnateljica DV-SI Rin Tin Tin Tamara Brussich zahvalila se Gradu Puli na osiguranim sredstvima iz gradskog proračuna koji su omogućili realizaciju ovog projekta. Ukupna vrijednost investicije iznosila je 175 tisuća kuna, a izvođač radova je bilo trgovačko društvo Castrum Pula 97 d.o.o.

- Sada još predstoji završno dotjeravanje dvorišta i prostora vrtića, kazala je ravnateljica Brussich.

Nabavka novih igračka

U DV-SI Rin Tin Tin na Glavinićevom Usponu pri centralnoj zgradi tako su prijevremeno završili radovi na uređenju dvorišta koje će potpuno spremno dočekati mališane u novoj pedagoškoj godini. U sklopu radova uredilo se dvorište ukupne površine od 1.400 kvadratnih metara, a postavila se i antitraumatska podloga na dijelu od oko 150 kvadrata.

Dvorište koristi osam odgojnih skupina i to djeca iz centralne zgrade vrtića te područnog vrtića Giardini. Pored radova na uređenju dvorišta, u vrtiću se kao i svakog ljeta obavljaju i radovi na redovnom održavanju. Za čim kvalitetnije uvjete boravka djece, osvježile su se sobe dnevnog boravka i pomoćnih prostorija kao i hodnika te je nanovo lakiran parket. U planu je i nabavka novih didaktičkih pomagala te igara za potrebe djece u ukupnoj vrijednosti od 50 tisuća kuna. (B. PETROVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD UTORKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom