ZA DJECU OD DVIJE GODINE NADALJE

PREZENTACIJA 3-SATNOG PROGRAMA U RIN-TIN-TINU: Vrtić za mališane čiji roditelji rade

Ilustracija (D. ŠTIFANIĆ)

Ilustracija (D. ŠTIFANIĆ)


U grupu se mogu upisati djeca od dvije godine nadalje, odnosno ona koja su donekle samostalna u svojim radnjama, kao na primjer odlazak na toalet i slično

Zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci i ravnateljica DV-SI Rin Tin Tin Tamara Brussich u utorak su prezentirale trosatni program kojeg ovaj dječji vrtić provodi. Kako je rečeno, Rin Tin Tin je u pedagoškoj godini 2010./2011. krenuo s jedinstvenim redovnim programom predškolskog odgoja i naobrazbe u trajanju od tri sata dnevno i to radi toga što se tijekom redovitih objedinjenih upisa u dječje vrtiće Grada Pule, uvidjela potreba da u vrtić krenu i ona djeca koja ne zadovoljavaju Pravilnik o upisima u dječje vrtiće, odnosno ona čiji je jedan od roditelja nezaposlen.

Boravak u jutarnjim satima

Vrtić Rin Tin Tin tada je zajedno s Gradom Pula odlučio nezaposlenim roditeljima ponuditi redovni program prihvatljive cijene od 162 kune mjesečno, a Grad Pula sufinancira ostatak do punog iznosa od 454 kuna, koliko iznosi ekonomska cijena ovog trosatnog programa.

- Roditeljima je dana mogućnost da, dok su djeca u vrtiću, lakše pokušaju pronaći posao, a djeci je osigurano pravo na boravak u vrtiću, odnosno na predškolski odgoj i naobrazbu u jutarnjim satima, svakog radnog dana od 8.30 do 11.30 sati naglasila je Puh Belci.

Ravnateljica Brussich pojasnila je da se radi o programu u kojem je zaposlena odgojiteljica na nepuno radno vrijeme te je skupina pod nazivom "Mondo Bimbo" ravnopravna sa svim ostalim skupinama.

Uključeni u sve aktivnosti

Odnosno, kako je pojašnjeno, iako djeca borave u vrtiću skraćeno, ona su uključena u sve aktivnosti: od izleta, posjeta, suradnje u mnogobrojnim projektima koje vrtić provodi.

U grupu se mogu upisati djeca od dvije godine nadalje, odnosno ona koja su donekle samostalna u svojim radnjama, kao na primjer odlazak na toalet i slično.

Grad Pula i vrtić Rin Tin Tin žele nastaviti s programom koji je jedinstven u Istri ali i šire jer smatraju da ovakva vrsta programa znatno utječe na razvoj samog društva. (B. PETROVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater